Predstavljamo vam pisce i književnike: Luca Cetinić

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Luca Cetinić

———–

Bilješka o književnici:

Rođena je 1954. godine u Tijarici u Dalmatinskoj zagori.

U ranom djetinjstvu preboljela je dječju paralizu i postala trajno ovisna o ortopedskim pomagalima.

Srednju upravnu školu završila je u Splitu, gdje ostaje živjeti i raditi do 2007. godine, kada se preselila u Zadar. Po osnivanju organizacija osoba s invaliditetom aktivno se uključuje u njihov rad i kao volonterka, i kao profesionalka, dvadesetak godina zdušno doprinosila njihovu afirmiranju, djelovanju i razvoju.

Priredila je jednu samostalnu izložbu slikarskih radova, a izlagala je svoje radove i na tridesetak skupnih izložbi slikara amatera te sudjelovala u desetak likovnih kolonija.

Imala je i samostalnu izložbu fotografija.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Zbirka priča iz života: “Ti možeš sve”

http://www.digitalne-knjige.com/cetinic.php

Zbirka poezije: “Nepripadajuća”

http://www.digitalne-knjige.com/cetinic2.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

Kritike:

Svi vi ste sasvim sigurno dobro upućeni u probleme s kojim se susreću hrvatski političari, isto tako, vrlo je vjerojatno da znate i s kakvim problemima se susreće običan narod, no malo je vjerojatno da ste ikad razmišljali o tome s kojim i kakvim problemima se susreću osobe s invaliditetom.

A, upravo to je ono što ćete moći saznati ukoliko pročitate nadahnutu, vedru i nadasve iskreno napisanu knjigu “Ti možeš sve”, autorice Luce Cetinić.

Prvi dio knjige autobiografskog je karaktera. U njemu se autorica prisjeća kako je ranom djetinjstvu preboljela dječju paralizu i postala trajno ovisna o ortopedskim pomagalima. Sve to dovelo je do novih problema. Kako se snaći u svijetu koji je uglavnom namijenjen i prilagođen zdravim ljudima? Kako zaobići prepreke? Kako pomoći onima koji se susreću s problemima sličnim njezinima.

A, upravo ta potreba za pomaganjem svima kojima je pomoć zaista i potrebna navela je Luce da se prihvati pisanja knjige u kojoj i sebi i nama objašnjava kako i zašto je uspjela pobijediti i bolest od koje je još kao dijete oboljela i sve probleme s kojima se kasnije susretala.

Ta potreba navela ju je da svoja iskustva podjeli s svima koji se danas nalaze u sličnoj situaciji.   Jer svi oni, baš kao i Luce, zaslužuju priliku da jednom sami sebi kažu – “Ti možeš sve”.

Nenad Grbac

 

——-

Napisao, uredio i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.