Predstavljamo vam pisce i književnike: Jan Morić

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Jan Morić

Ova slika je simbolična i ne odgovara stvarnosti.

 ———–

Bilješka o piscu:

 Jan Morić je rođen 20. kolovoza. 1988.

Živi u Zagrebu i radi kao bodyguard i nije vampir. Njegova najveća ljubav su motori i to oldtimeri i choperi.

Na nagovor kolege počinje se baviti pisanjem da ispuni dosadne noći na poslu. Ljubitelj je horor knjiga i filmova većinom o vampirima.

Zbog te njegove opsjednutosti vampirima njegovi najbliži ga i sami nazivaju vampirom. Tako nastaje i knjiga o vampirima Očeva krv.

Inače vodi sasvim normalan i društven život  istog možete naći i na facebook-u i vrlo rado će vas upoznati i razgovarati s vama.

Završivši tu prvu knjigu shvaća da je tema zanimljiva i odlučuje napisati i dva nastavka, a to su “Ubirski svijet” i “Moja baza”.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Roman, Očeva krv; digitalne-knjige.com 2014

 http://www.digitalne-knjige.com/moric.php

Roman, “Ubirski svijet”; digitalne-knjige.com 2016

http://www.digitalne-knjige.com/moric2.php

—————

Naslovnica knjige:

—————

Kritike:

O knjizi “Očeva Krv”, Jana Morića

Mnogi tvrde da mladi danas malo čitaju. No, spektar knjiga za mlade knjiga za mlade dokazuje nam da to i ne mora biti istina. Naime postoji mnogo knjiga za mlade od ljubavnih romana, knjiga o krvoločnim vampirama, do knjiga o vilama, čarobnjacima i anđelima. Ukratko, u tom žanru apsolutno svatko može naći nešto za sebe. Nekoć su najpopularniji pisci ovih knjiga bili R. L. Stine i J. K. Rowling, što se doduše nije promijenilo jer oni i danas uživaju veliku popularnost, ali došle su inove generacije spisatelja poput Meg Cabot, Richelle Mead i svakako Stephenie Meyer.

Sve to odrazilo se naravno i u filmskoj umjetnosti tako da smo posljednjih godina imali priliku vidjeti nekoliko izvrsnih filmova, koji se bave vampirima. Spomenuti ćemo samo naslove kao što su Underworld, The Twilight Saga, Blade.

S obzirom nas sve za očekivati je bilo i da se u našoj književnosti ubrzo pojavi netko tko će se pozabaviti tom očito vrlo zanimljivom temom. I upravo stoga drago nam je da vam možemo predstaviti jedan od prvih romana o vampirima u hrvatskoj književnosti.

Riječ je o knjizi “Očeva Krv”, Jana Morića.

Da bi vas dodatno zainteresirali ukratko ćemo vam prepričati početak knjige:

Glavni Junak knjige “Perun” dobiva čudnu e-mail poruku sa neobičnom adresom – Akademija nadnaravne znanosti. U poruci piše sljedeće: “Sinoć ste posjetili naš blog o vampirima. Ako Vas zanima nešto više o toj temi javite nam, molimo Vas!”.

U svom odgovoru on napiše sljedeće: I tako otipkam poruku – “Zanima me puno.

Nakon još nekoliko poruka glavni junak se nalazi s osobom koja ga poziva da započne školovanje u Akademiji nadnaravnih znanosti i tvrdi da je još prilikom njegovog rođenja određeno da on bude njegov učitelj.”

Najveće iznenađenja glavni junak doživljava kad mu sugovornik otkrije da je i njegov otac bio vampir…

Sve drugo o doživljajima Peruna i njegovih novih prijatelja s Akademije nadnaravnih znanosti svi oni koji vole sage o vampirima moći će pročitati u knjizi “Očeva krv” Jana Morića.

A za kraj ćemo samo pridodati da autor već radi i na dva nastavka ove knjige.

Nenad Grbac, u Zagrebu 07. 11. 2013.

 —————

“UBIRSKI SVIJET “NASTAVAK ROMANA “OČEVA KRV”

Govorimo mudrosti neke i pamet prosipamo, a ne shvaćamo da su to sve puste priče. Bavimo se ne važnim temama, da bi pobjegli od istine. Priče su priče, a samo istina i ljubav je vječna i ona zauvijek ostaje. Nije bitno tko koga razumije, tko je mudriji. Već samo ono što je u srcu iskreno i prava istina.

Bitno je da li želiš istinu prihvatiti ili i dalje ostati na iluzijama i nekim lažnim mudrostima. Čovjek je čovjek samo ako je iskren i ne boji se.

Stoga ponašaj se kako ti srce govori, jer to je put do vječnosti i vječne sreće.

To je jedini put, a sve ostalo su priče, puste, prazne priče i već odavno isfurane.

Istina i ljubav jedino ostaju vječno…

Jan Morić

 

 

—–

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.