Predstavljamo vam pisce i književnike – Benjamin Benko Sinanović

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Benjamin Benko Sinanović

———–

Bilješka o piscu:

Rođen je 26. 01. 1971. u Starom Majdanu, osnovnu i srednju školu završava u Splitu. Za vrijeme domovinskog rata nalazi se u JNA koju napušta i priključuje se dobrovoljno obrani domovine.

Godine 1994. odlazi iz Hrvatske uvidjevši da sam stvoren od Boga da ljubi i voli, a ne da ubija i mrzi. Uostalom on i nema vremena za mržnju, zaokupljen je time da voli one koje vole njega, jer mržnja dolazi zna se od koga, a oprost i ljubav su od Boga.

Osam godina boravi u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Švicarskoj u potrazi za srećom i samim sobom. 2002 se vrača u domovinu misleći da sam našao sreću i samoga sebe u jednoj ženi.. no to je bila samo želja, misao, san. Odlazi opet iz voljenog grada, voljenog mora u Genevu gdje i sada živi i boravi… Još uvijek je u potrazi, ne za samim sobom, nego za srećom…

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Zbirka pjesama “Potrošeni snovi”

http://www.digitalne-knjige.com/sinanovic.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

RECENZIJA KNJIGE: “POTROŠENI SNOVI”  

Dok su u jednom segmentu suvremene poezije prisutni i vrlo česti pokušaji da se na kreativno nov način iskaže bogatstvo poetskog izražaja što se gotovo redovito i na žalost čitateljstva pretvori u puko eksperimentiranje, poezija Benjamina Benka Sinanovića, kao da je u sebi zadržala ono osnovno što bi svaka poezija ili bar svaka dobro napisana pjesma trebala imati: jednostavnost, razumljivost, izražajnost  i osjećajnost.

Naime čitajući zbirku pjesama “Potrošeni snovi” u svakom trenutku imati ćete osjećaj da ju je pisalo ljudsko biće nalik vama. Biće koje osjeća i radost i ljutnju i ponos i tugu, odnosno sve one osjećaje koji nas čine onim što jesmo ili bar onakvim kakvi bi trebali biti. Svaka pjesma novi je doživljaj, svjedočanstvo proživljenog, dokaz  da sve nas mogu zanimati, podsjetiti ili inspirirati i mali ponekad  manje značajni trenuci i događaji.

Svi oni koji će u ovoj knjizi tražiti izgradnju unaprijed zamišljenog, ali nasilno zaokruženog svijeta, filozofska razmišljanja ili kvazi religijska proročanstva ostati će razočarani.

Jer poetika Benjamina Benka Sinanovića oslobođena je uzvišenosti i patetičnosti, prosvjetiteljske nadmenosti, isprazne teatralne dubokoumnosti i baš stoga duboka, lijepa i plemenita.

U Zagrebu 29.04.2012. Nenad Grbac

 

 

—–

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.