Predstavljamo vam pisce i književnike: Emilija Dević

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Emilija Dević

 

Bilješka o pjesnikinji:

———–

Rođena je 24.2.1957 u Poreču. Pjesme piše od djetinjstva.. one su njena radost…

Objavljivala ih je u nekim časopisima kao što je bio Mozaik…Istarska Danica. Objavljuje ih i na portalu Magicus i po nekim drugim portalima. Objavila je zbirku pjesama..ČUVARI SNA.. prvo digitalnu, a kasnije ju je i tiskala u vlastitoj nakladi. Tu knjigu još uvijek možete kupiti po cijeni od 60 kn.

Pjesma.. Ljuljačka anđela ..ušla je i u zbornik Garavi sokak 2011. Udata i majka troje prekrasne djece.

Slijedi svoju dušu…svoj san ..hvala svima što je prate na tom putu!

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Zbirka pjesama: “Knjiga vječnosti”, www.digitalne-knjige.com, 2011

http://www.digitalne-knjige.com/devic3.php

Zbirka pjesama: “Čuvari sna”, www.digitalne-knjige.com, 2011

http://www.digitalne-knjige.com/devic.php

Zbirka pjesama: “Putnik bez adrese”, www.digitalne-knjige.com, 2012

http://www.digitalne-knjige.com/devic4.php

Zbirka pjesama: “Koraci kroz vrijeme”, www.digitalne-knjige.com, 2014

http://www.digitalne-knjige.com/devic5.php

Zbirka pjesama: “Trag zapisan u vjetru”, www.digitalne-knjige.com, 2019

http://www.digitalne-knjige.com/devic6.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

Posebna Napomena

Naš intervju s pjesnikinjom Emilijom Dević, moći ćete

pročitati ukoliko svojim mišem kliknete na sljedeći link:

https://digitalne-knjige.com/?p=7606

———–

RIJEČ AUTORICE

Kroz ovu moju treću zbirku želim vam poručiti poštovani čitatelji da svi smo mi putnici bez adrese jer rađamo se dolazeći sa zvijezda…a  na kraju našeg puta vraćamo se domu naših duša, negdje opet među zvijezde…

Ostaje ono besmrtno u nama što preživljava sve oblike i uvijek se iznova rađa sve dok ne ispuni svoju zadaću do kraja.

Dotle smo putnici koji zastaju na peronima, ponekad umorni od puta  a ponekad sretni kad susrećemo draga lica koja budu naši savjetnici i učitelji, da tako lakše pronađemo svoju zadnju stanicu i odmorimo u zagrljaju anđela.

Ljubav je ta… sveprožimajuća  koja nas mami i zove, koja je cijeli svemir protkala i u kojoj jedino možemo i mi naći  onu  umirujuću tišinu.

Jer sve što dotaknemo rukom ili pogledom, u sve što uronimo  svoje misli biva promijenjeno i u tom vječitom plesu  ljubavi rađaju se planete i zvijezde, rađaju se i umiru istovremeno i naši mali životi…

A tamo u beskraju kojeg slutimo tek krajičkom svijesti ili u dubokim snovima leži ljepota …

Hvala Vam što me pratite na tom putu!

Hvala svima koji su vjerovali u mene, mojoj obitelji, prijateljima koji su mi velikodušno pomogli, ponajprije zahvaljujem mojoj lektorici gospođi Olgi Smolčić, koja je našla vremena da se zamara sa mojim stihovima i uredi ih kako dolikuje, mojoj dragoj Jadranki Varga, koja je tu za mene kad god mi treba, jednoj divnoj duši sa  magičnog portala Magicus gdje boravi moje jato bez kojeg  ni taj moj let ne bi bio moguć.

Zatim sve pohvale recenzentu gospodinu Damiru Marasu,  hvala ti prijatelju od pera na toplim riječima podrške, bio si tu i postao pravi kum mojoj novorođenoj knjizi..

Gospodinu Nenadu  Grpcu, uredniku digitalnih knjiga, jednom divnom i strpljivom čovjeku koji si je dao  trud i zbirku tako lijepo uredio. Hvala ti prijatelju!

Vaša Pjesnikinja!

———–

RECENZIJA ZBIRKE POEZIJE “TRAG ZAPISAN U VJETRU” EMILIJE DEVIĆ

“Trag zapisan u vjetru” je i trag zapisan u svakoj duši koja će čitati ove lijepe i duboke stihove napisane dušom i srcem moje prijateljice, pjesnikinje Emiljie Dević.

Svatko od nas u sebi nosi neiscrpan ocean dubokih promišljanja i ona stanja svijesti koja nas vode u snove, a snovi Emilije Dević se pretaču u predivne stihove koje zapisuje pero njene Duše.

Svaka knjiga koju napiše Emilija ostaje kao trajni žig na duši čitatelja, svaki njen stih odvodi nas u neke tajne svjetove gdje je ruka pjesnikinje ocrtala posebno mjesto koje posjećuju bića iz snova i nerođene duše zaljubljene u svoje anđele. Znam, ovo je trag Emilijine duše, jer Emilija dugo nije pisala pjesme, Emilija je bila u jednoj tišini gdje je pričala sa tajnim glasnicima koji su ispisali ovu knjigu.

Dugo sam se pitala, a zašto moja Ema više ne piše svoje anđeoske pjesme i tada, kad mi je poslala ovu zbirku poezije – shvatila sam: Ema je pisala u srcu, a ruka je pisala ono što joj je Emilijna duša diktirala: ruka je pisala ove divne, ali i bolne stihove, duša je pisala ono što je sretala na svom putu prolazeći kroz zemlju Emilijine tišine.

Dragi čitatelji, kad budete čitali ovu knjigu, molim vas… čitajte je tiho sa pažnjom u srcu i pustite vašoj duši, da ovi stihovi u njoj odjekuju.

Jadranka Varga, pjesnikinja

 

 

——-

Napisao, uredio i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.