Predstavljamo vam pisce i književnike: Izudin R Bihorac

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Izudin R Bihorac

Bilješka o piscu:

Izudin R Bihorac je rođen 05.02.1953. godine u Sjenici, malom idiličnom gradu na jugu Srbije.

U osnovnoj školi iskazuje veliki talenat kroz pisanje pismenih radova gdje dobija prve pohvale i školske nagrade. Nošen tom ljubavlju nastavlja pisati poeziju i prozu kao srednjoškolac i uprovo u tom vremenu dobija prve nagrade za literarne radove.

U Sarajevu upisuje i studira na fakultetu Političkih nauka, odsijek Sociologije.   Rat ga zatiče u Sarajevu, a nakon završetka rata odlazi u Dansku, gdje nastavlja pisati.

Roman ”Tišina” je njegov prozni prvijenac, a završetkom romana ”Trokut ljubavi i smrti” želi čitateljima pruziti uživanje u zanimljivim događajima i zamršenim raspletima u knjizi.

U pripremi za štampu ima više rukopisa proze i poezije.

Živi i stvara u danskom gradu Kopenhagen.

———–

Kontakt:

E-mail adresa: izobihorac@gmail.com

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Trokut ljubavi i smrti ; digitalne knjige, 2021.

http://www.digitalne-knjige.com/bihorac.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

Kritike

RECENZIJA ROMANA   TROKUT LJUBAVI I SMRTI

Romanom Trokut ljubavi i smrti Izudin R. Bihorac nastavlja vječitu dilemu svevremenih tema kao što su ljubav, patnja, osveta. O ljubavi i ljubavnim jadima se piše vjerovatno otkako je čovjek spoznao svoje biće, a u tom nepresušnom vrelu se našao i autor ovog romana s idejom da progovori o jednostavnim ljubavima jednostavnih ljudi.

Nema tu mjesta, bar prema Izudinovoj zamisli, za teške tragedije, epske likove, uzvišene ljepote, već je cilj prvenstveno pričati o zaljubljenosti dvoje mladih ljudi, oslonjenih jedno na drugo, kojima je jedina želja da budu sretni zajedno, a da od života traže samo najbolje. I kako to u realnom svijetu teško može da se ostvari, tako se životi mladića i djevojaka nađu u vrtlogu koji im pomuti sreću, dvojici čak oduzme ono što je čovjeku najvrjednije.

Autor ovog ljubavnog romana prati ne jednu već četiri velike ljubavi, četiri sarajevska para koji su raja, odani prijatelji; u svojim najboljim godinama i materijalno situirani, samo bi da otkinu svoj komadić sreće, druže se, putuju, provode. Ali tu je osveta koju sprovode dvojica kriminalaca samo zbog naizgled nevažnog i gotovo zaboravljenog obračuna, više da iskale svoj bijes na sretnima, usput i steknu materijalnu korist. Pisac nam nedvojbeno, ne mogavši prigušiti emocije, o njima najbolje govori ko su i kakvi su.

Radnja romana se prepliće u odnosima ljubavnih parova i odvija u tri bitna grada: Sarajevo, Pariz, Milano. Autor vješto vodi radnju, iscrtava karaktere likova, ali se ne ustručava ni ljubavnih scena u kojima je erotika katkada prenaglašena.

Čitaocu će ovo djelo pružiti pored zanimljive priče i uzbudljive scena nasilja, upoznavanja s historijskim znamenitostima, necenzurisane opise ljubavi.

Šimo Ešić

 

 

—–

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.