Osobno djelovanje kroz religiozna i alternativna znanja (“Iz knjige tame u svjetlo”, Anđe Jotanović)

Dobro je na putu svog osobnog samo-razvoja razlučiti energije koje koristimo iz različitih energetskih polja. U polje religije uključeno je mnogo vjernika koji su svoj život podredili učenjima religioznih skupina. To može biti zbunjujuće kad krenemo samostalno putom osobnog duhovnog uzdizanja. Nijedna religija koliko je meni poznato ne podržava vjernika na tom putu samostalnosti, a i mi osobno možemo osjećati krivicu kao da smo se okrenuli protiv svoje religije iako to nije istina. Mi volimo svoju religiju, ali nam ona nije dala ključ koji otvara našu dušu prema svakodnevnoj pozitivnosti, sreći, blagostanju i zadovoljstvu životom.

Godinama posjećujemo svoje bogomolje kao što godinama posjećujemo i svoje odabrane liječnike, ali oni nas ne iscjeljuju, nego samo privremeno zacjeljuju naše fizičke i duševne boli. Samo mi sami možemo istinski izliječiti svoje biće, a možemo to zato što imamo cjelokupno sjećanje pohranjeno u nama na situacije i događaje koji su nas povrijedili. Zato smo mi sami svoji najbolji iscjelitelji. Naše sjećanje nam pomaže, da razriješimo svoja mentalna i emotivna stanja koja su stvorena nesvjesno. Svjesnost je put za moć razlučivanja dobrog od lošeg.

Bog i dalje ostaje u našoj duši i on je nit vodilja koja nam osvjetljava put. Kad se osjetimo manipuliranim i izdanim od svih u našoj obitelji, okolini, društvu i religiji, tada smo već duboko zagazili u nemoć iz koje se teško pokrećemo iz tame u svjetlo. Jedino što je još opstalo je Bog sa kojim nismo imali istinsku komunikaciju. Kad počnemo upućivati svoje misli i molitve Bogu za pomoć, mi se direktno povezujemo na iskru duha koja se nalazi u našem srcu. Prvi put doživljavamo iskrenu samilost prema samima sebi i to nam otvara put, da se kroz tu samilost povežemo sa najvećim duhovnim ocima koji su koračali ovim planetom. Bez obzira kojoj religiji oni pripadaju, mi komuniciramo sa svima, jer postajemo otvoreni kanal za Božju milost.

U tu svrhu nebitno je koje molitve upotrebljavamo i koje i čije svete riječi izgovaramo. Svaka je za nas dobra, jer nam svaka podiže energetsku vibraciju koja liječi bolnu dušu i tijelo dovodeći emocije u sklad. U kojeg god Boga vjerujemo, Isusa, Buddhu, Alaha, Šivu, Brahmana, Krišnu ili neko drugo božanstvo, naša vjera nam otvara vrata rajske svijesti.

Koncentracija na određenog Boga, povezuje nas sa kolektivnom svijesti svega što je on predstavljao kroz povijest. Pozitivne riječi koje pri tome upotrebljavamo su samo vibracije istih onih pozitivnih riječi koje smo prije spominjali. Razlika je samo u tome što se neke riječi koriste kao mantre na našem jeziku nepoznate. Osobno sam i sama koristila mnogo različitih mantri vjerujući, da će mi one pomoći.

Isus je rekao u svom učenju. „Vjera će te tvoja izliječiti“ i dok god vjerujemo, da će nam netko ili nešto pomoći, mi tu pomoć i privlačimo u svoje biće, ali tim činom ne upotrebljavamo svoje unutarnje znanje i moć. Molitva i tuđa pomoć traju kratkotrajno, jer nas život vodi svojim putovima i stranputicama koji nam ne ostavljaju mnogo vremena za duhovnost. Sve se manje-više svodi na riječ.

„Na početku bijaše riječ“. Riječi nose različite frekvencije koje djeluju na svijest. Riječi sram i strah su najniži oblici energije, a riječi ljubav i zahvalnost, najviši. Zato je izuzetno važno na početku svog osobnog samorazvoja biti svjestan svake riječi koja ulazi u naš um. Da bi se počeo kontrolirati um, čovjek se služi meditacijama kako bi u tišini čuo koje misli ulaze u njegov um i koje treba selektirati. Kad se um zaposli meditacijom, mantrom ili molitvom, na taj način ga se kontrolira.

Um se najbolje, po mom iskustvu, može kontrolirati kad se stvori svijest s onim osobinama koje imaju visoku duhovnu frekvenciju. Dostatan broj osobina sa visokom frekvencijom poništava negativne frekvencije svijesti koje su stvorene kao akumulacija sjećanja kroz mnoge inkarnacije u kojima smo izdali sami sebe pa smo se morali ponovno inkarnirati u tijelu, da bismo taj propust ispravili. Zato je poželjno naučiti više od sedamdeset pozitivnih osobina. To je za sada nekakav optimum, iako ih je najbolje napisati bez ikakvog predloška, već samo iz svog sjećanja preko sto. U početku ih je dovoljno provjeravati pisanjem jednom tjedno ili jednom mjesečno, dok se one trajno ne utisnu u sjećanje i naprave rebalans kroz mnogobrojne živote koje smo živjeli u različitim kozmičkim okruženjima.

Svako vjersko ili alternativno učenje ima svoje energetsko polje kroz koje djeluje i različita je veličina tih polja. Nesvjestan, negativan čovjek vrlo rijetko je na njihovim duhovnim frekvencijama. Razlog je taj što nije svakodnevno usredotočen, a ne može ni biti, ako ne izgradi pozitivnost u svojoj svijesti. Kad čovjek svojom voljom krene putom duhovnog samorazvoja, cijela priroda mu krene u susret. Tu su životinje koje ga poučavaju velikodušnoj prirodi, a nama su najbliži psi i mačke. Psi nas povezuju s odanosti, a mačke sa nježnosti.

Nema slučajnosti. Svaki čovjek u svoj život privuče onu pozitivnu frekvenciju kojom i sam vibrira. Biljke nam pokazuju svoju ljepotu na mnoge misteriozne načine. Svjesni smo njihove veličanstvenosti tek kad postanemo pozitivni u svom umu. Onda ih uvijek možemo osjetiti, ako ih ne vidimo, a kad ih vidimo, jednostavno se topimo od njihove ljepote. To je pozitivnost kojima nas uče biljke i životinje, jer one žive u međusobnom skladu.

Mineralni svijet je posebna priča. Njegovo svjetlo se riječima ne da opisati. Životinjski, biljni i mineralni svijet drže frekvenciju pozitivnosti na Zemlji. Da nije njihovog velikodušnog djelovanja, ovog svijeta odavno za čovjeka ne bi bilo uz sve vjerske zajednice koje se „trude“ u svom dokazivanju duhovne ispravnosti.

Čovjek u svom životu doživi mnoga lijepa iskustva. Jedno od najljepših iskustava je duhovni ulazak u životinjski, biljni i mineralni svijet. To je veličanstven doživljaj koji trajno ostaje u ljudskoj duši kao poticaj na sve lijepo, dobro i plemenito, velikodušno i veličanstveno što nam daje priroda i život u njoj.

Na svom duhovnom putu koristila sam mnoga religiozna i alternativna znanja. Željela sam o svakom znanju nešto znati, da mogu ispravno razlučiti koje mojoj duši najbolje odgovara. Moja intuicija me vodila prema ljudima i znanjima koji mi mogu pomoći.

Ti ljudi su mi davali literaturu koju sam proučavala birajući iz nekih knjiga samo jednu jedinu rečenicu ili riječ. Sve te knjige su mi bile velika pomoć u razumijevanju života u njegovoj srži postanka i opstanka. Moja je želja, da bar jednim malim djelićem sebe ostavim svjedočanstvo u vidu pisanog djela o tomu kako se može bolje, ljepše i plemenitije živjeti i služiti tom velebnom svijetu.

Usvajanjem duhovnosti iz različitih izvora znanja postala sam bolje ljudsko biće, mnogo bolje. Nesvjesnost nikome ne koristi na smislen način, ali daje iskustva u svim vrstama djelovanja koja oplemenjuju dušu ili je guše u njenom djelovanju.

Sva znanja, pisana i nepisana koja mogu duši pomoći, da izađe iz bezdana nesvjesnosti u svjetlo svjesnosti, dobro su došla čovjeku i čovječanstvu i ja ih izuzetno poštujem. Svako od tih znanja ima svoje duhovne zakone po kojima je neko ljudsko biće ostvarilo sebe na način, da je izašlo iz tame nesvjesnosti u svjetlo svjesnosti.

Sretno nam bilo svima na putu duhovnosti, ma kojim imenom se ona zvala i na kojem poznatom jeziku.

—————————————–

Anđa Jotanović

Anđa Jotanović, rođena je u Tesliću, 15.04.1957., a živi u Rijeci od svoje osamnaeste godine.

Već ’90.-tih godina Anđa kroz osobni samorazvoj započinje sustavne promjene u smislu pozitivnog razvoja svijesti kroz najidealnije karakterne vrline, čiji rezultati postaju pravim nadahnućem. Svoje osobne spoznaje dijeli kroz pisana djela, koja postaju prepoznata i u široj društvenoj zajednici.

Pjesme redovito objavljuje na portalu Magicus pod nickom Angelija te na portalu Avlija i svom blogu: http://blog.dnevnik.hr/angelija/.

Kontakt: 

E-mail adresa: anda.jotanovic@gmail.com

Tel: +00385 91 521 22 55

—————————————–

Preuzmite knjigu – “Iz tame u svjetlo”, Anđe Jotanović

Knjigu “Iz tame u svjetlo”, Anđe Jotanović, moći ćete preuzeti tako da

svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic14.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

 

 

Uredio, odabrao i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja autora knjige i autora stranice.