Predstavljamo vam pisce i književnike: Ante Brčić

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Ante Brčić

Ova slika služi samo kao ilustracija i ne odgovara stvarnosti

———–

Bilješka o piscu:

Ante Brčić, sin Jure, rođen je 9. kolovoza 1968. u Sinju. Završio je osnovno obrazovanje u Gali i Hanu, a srednju školu u Sinju. Visoku stručnu spremu i stručno zvanje diplomiranoga kriminalista stekao je na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Roman: “Devedeset dana do Bleibuga“; digitalne knjige, 2008.

http://www.digitalne-knjige.com/brcic.php

Roman: “Ruže na bojnikovu grobu“; digitalne knjige, 2009.

http://www.digitalne-knjige.com/brcic3.php

Putopis: “Dobro nam je ovdje biti“; digitalne knjige, 2011.

http://www.digitalne-knjige.com/brcic2.php

—————

Naslovnice knjiga:

———–

Kritike:

Devedeset dana do Bleibuga

“Devedeset dana do Bleibuga”, knjiga je koja je napisana na temelju svjedočanstva Mile Brčića rođ. 1921. godine u Gali – Otok Dalmatinski, pripadnika 369. (hrvatske) legionarske divizije i sudionika Bleiburga i “križnog puta”,

Tu knjigu pisac je posvetio svim žrtvama mržnje i nasilja, umorenim i nestalim na križnim putevima tijekom 1945. godine.

Nenad Grbac

———————————

Ruže na bojnikovu grobu

Ante Brčić, autor jedne od najčitanijih knjiga na ovom portalu (knjiga “Devedeset dana do Bleibuga”, preuzeto je više od 1400 primjeraka knjige), ponovno nam je poslao jedan svoj uredak.

Za razliku od prethodnih knjiga istog autora ovaj roman smješten je u moderno doba i bavi se nesretnim sudbinama i stradanjima učesnika domovinskog rata.

Dobro napisan, zanimljiv i pomalo kontraverzan ovaj će se roman ako ga pročitate dugo zadržati u vašem sjećanju.

Nenad Grbac
———————————–

Dobro nam je ovdje biti

Pisac Ante Brčić nas svojim opisom doživljenog na svom putovanju u Svetu zemlju ponovno podsjeća, i na ljepotu Izraela, i na našu zajedničku kršćansku povijest te nam time ponovno otkiva sve čari danas nažalost pomalo zaboravljene književne forme – putopisa.

Jednostavno napisana i bogato ilustrirana, ta knjiga bi trebala biti zanimljiva, ne samo onim koji su već posjetili ili tek namjeravaju posjetiti Svetu zemlju, nego i svima nama koji ne želimo tek tako odbaciti sjećanje na jedan dio prošlosti koji je u velikoj mjeri odredio i budućnost ljudskog roda.

Nenad Grbac

 

—–

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.