Predstavljamo vam pisce i književnike: Željka Košarić – Safiris

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Željka Košarić – Safiris

——————————

Bilješka o književnici:

Željka Košarić – Safiris, rođena je 13.03.1967. godine u Zagrebu. Po zanimanju stručna prvostupnica sestrinstva (bacc. med. sestra), obiteljski  aromaterapeut i aromamaser.

Tijekom odrastanja postaje svjesna unutarnjeg svijeta, koji se nakon Reiki inicijacije 1998. godine, živopisno pretočio u stihove.

Kroz poeziju otkriva svoj unutarnji svemir, ispunjen duhovnim vodičima, anđelima, energijom samoiscjeljivanja, iscjeljivanja čovjeka i planeta Zemlje.

Pjesme i priče objavljivane su joj u Zbirci poezije Erato ’04, Webstilus Zbornik (2010), Priče iz knjižnice -“Pod starim krovom knjižnice”(2011). Svojom poezijom sudjelovala je u međunarodnom projektu „100 Thousand Poets for Change”(2011).

——————————

Blog:

 Željkin Blog “Zvjezdani šapat Duše” nalazi se na adresi:

http://safiris.blog.hr/

——————————

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Svjetlosni zagrljaji“, (2016) digitalno i tiskano izdanje

http://www.digitalne-knjige.com/safiris.php

Netko postoji“, (2016) digitalno i tiskano izdanje

http://www.digitalne-knjige.com/safiris2.php

Kad stih je žedan rime” (2016) digitalno i tiskano izdanje

http://www.digitalne-knjige.com/safiris3.php

———–

Naslovnice knjiga:

—————————

Zajedničke zbirke poezije:

Njene pjesme dostupne su i u dvije zajedničke zbirke poezije:

“Poezija svemira”, Željke Košarić – Safiris, Jadranke Varge i Dr. Zlatana Gavrilovića Kovača

http://www.digitalne-knjige.com/poezijasvemira.php

“Kapi rose”, Anđe Jotanović, Željke Košarić – Safiris, Tanje Repinac, Jadranke Varga i dr. Zlatana Gavrilovića Kovača

http://www.digitalne-knjige.com/kapirose.php

———–

Naslovnice knjiga:

———

Kritike:

Prizme životnih izazova otkrivaju sve boje njene duše

Željka Košarić – Safiris je pjesnikinja Duha i Svjetla. Bogatu spoznaju svog duhovnog svijeta pretače u poetske krajobraze oslikane Svjetlošću. Sjajna, blještava Svjetlost s Izvora kroz njene stihove u ovoj zbirci ulazi u svijet i nosi blagoslov onima koji ih čitaju srcem.

Spoznaja Svjetlosti donosi i svijest o postojanju tame s kojom se svaki istinski Tragalac mora suočiti. Prizme životnih izazova otkrivaju sve boje njezine duše u kojoj se zrcali i duša čitatelja. Naizgledno šarenilo životnih iskustava opet se sjedinjuje u jednu jedinu Svjetlost koja nas zaogrće poput plašta, grli nas i pruža nam osjećaj sigurnosti, ljubavi i svijesti da smo svi Jedno.

Zbirka “Svjetlosni zagrljaji” obogaćena je i fotografijama. Kroz svjesno planinarenje, šetnju prirodom, u druženju s prekrasnim ljudima, često je fotoaparatom uočavala sitne detalje, koji su se savršeno uklopili u igru riječi i svjetla, a kao rezultat te zaigranosti stvorena je ova zbirka poezije.

Boris Pecigoš, dipl. slikar

———

PREPOZNAVANJE “NOĆI DUŠE”

Ne postoji čovjek koji nije prošao kroz “”noć duše””, koji nije iskusio onaj duboki ponor u koji povremeno upadnemo dok kročimo stazom života. Nazivaju ga i ponorom očaja.

Nemoguće je izbjeći ga, a samo snaga duha određuje hoćemo li se iz njega izvući. Mnogi, na žalost, ostaju u njemu, a da ga nisu ni svjesni. Jednostavno kažu “”C’est la vie!””.

Posebno je pjesnicima i drugim kreativnim dušama teško kad se nađu u prostoru bez riječi, boje i glazbe. Željka Košarić – Safiris je u svojoj novoj zbirci pjesama majstorski i zrelo opjevala svoje iskustvo gubitka inspiracije koji ju je odveo da zaroni još dublje u sebe i luta u samoći svojeg unutarnjeg svijeta sve dok nije otkrila da je sve zapravo tamo i da nikad nije nestalo.

Nove spoznaje Svjetla su izniknule iz prividne Tame, a njena poezija nas kroz njeno proživljeno iskustvo prema kraju zbirke vodi do jasnih trenutaka prisutnosti pretočenih u stihove. I nije vrijednost ovih pjesama toliko u njenom osobnom pjesničkom hodočašću koliko njeni stihovi prenose mudrosti puno dublje i drevnije od prolaznih oscilacija života.

Tko će pažljivo čitati, zapravo dozvoliti si da osjećajno uroni u Safirisinu poeziju, i sam će osjetiti pomake u svojoj duši, osjetit će “”prepoznavanje””. No, više je to od rezonancije s vlastitim iskustvima – ova zbirka je doista duhovni melem, i putokaz za svakoga tko upravo sada prolazi kroz “”noć duše””, jer vrlo je utješna spoznaja da će se “”žedan stih”” doista obilno napojiti rimom.

Boris Pecigoš, dipl. slikar

 

 

——-

Napisao, uredio i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.