Predstavljamo vam pisce i književnike: Dragutin Kujavec

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Dragutin Kujavec

——————————

Bilješka o piscu:

Bilješka o piscu:

Vlč. Dragutin Kujavec rođenje 7. srpnja 1954. godine u Višnjičkoj Jazbini, Ivanec.  Od 1961. do 1969. pohađao je u rodnoj Višnjici osmogodišnju školu, nakon koje se upisuje u Nadbiskupijsku sjemenišnu gimnaziju u Zagrebu, gdje maturira 1973. godina.

Nakon toga odlazi na odsluženje vojnog roka. Godine 1975. studira na Filozofsko-teološkom fakultetu u Zagrebu. Za svećenika Zagrebačke nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 1980. godine.

Od rujna 1980. do 1986. djeluje kao kapelan u Župi Krista Kralja u Zagrebu. Nakon kapelanske službe dodijeljena mu je na upravljanje Župa Sv. Martina biskupa u Ščitarjevu, gdje ostaje do rujna 1998.

Od 1998. do 2002. župnik je Župe Sv. Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu, a od 2002. godine do danas župnik je u Župi Sv. Petra i Pavla u Velikoj Gorici. Piše za potrebe župa u kojima djeluje i tekstovi su objavljivani u glasilima tih župa.

U ovoj knjizi sakupljen je veći dio tekstova objavljivanih u Navještenju, glasilu katoličkih župa Navještenja BDM, Sv. Petra i Pavla, BI. Alojzija Stepinca – Velika Gorica.

———–

 Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Zapisi jednog svećenika“; digitalne knjige, 2016.

http://www.digitalne-knjige.com/kujavec.php

———–

Naslovnice knjiga:

———–

NAJAVA KNJIGE

Čitatelju, knjigu koju držiš u ruci sačinjava izbor od 50 napisa vlč. Dragutina Kujavca (Župa sv. Petra i Pavla, Velika Gorica) koje je on niz godina objavljivao u vjerskim novinama – najvećim dijelom u velikogoričkorom “Navještenju”. Tekstovi su prigodnog, vjerskog karaktera – dakle, upućeni vjernicima i posvećeni vjerskim temama, međutim oni uz religioznu edukaciju posjeduju literarnu živost s mnogo slikovitih zapažanja i duhovitih detalja -zbog čega držimo da zavređuju biti objavljeni u posebnoj knjizi, gdje će njihova vjerska, ali i literarna vrijednost doći do punog izražaja.

U turopoljskoj tradiciji nabožna literatura ima značajno mjesto – Juraj Habdelić, Juraj Mulih i Matija Magdalenić spadaju u sam vrh hrvatske književnosti, a tu je i cijeli niz ostalih autora. Na stanovit način ova je tradicija živa u suvremenom pisanju upravo kroz prigodne napise u vjerskim novinama, izvan kojih okvira uglavnom ne izlazi. Uz uvažavanje vjerske osnovice ovom knjigom kanimo naglasiti književnu stranu.

Miljenko Muršić

———–

Digitalno izdanje knjige “Zapisi jednog svećenika” izrađeno je na osnovi tiskanog izdanja. Nakladnik tog izdanja je Pučko otvoreno učilište, Zagrebačka 37, 10 410 Velika Gorica.

Tel: 01 6259 800

Web adrese: www.pouvg.hr, kultura@pouvg.hr

 

 

——-

Napisao i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.