Predstavljamo vam pisce i književnike: Iva Bagić

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Iva Bagić

Iva Bagić je odgojiteljica koja se od početka studiranja na Učiteljskom fakultetu počela baviti sa lutkom kao medijem koji ju je potaknuo na umjetničko stvaralaštvo.

Diplomirala je prvo na Visokoj poslovnoj školi Zagreb gdje je 2009. postigla titulu manager marketinga nakon čega je upisala Učiteljski fakultet koji je završila 2015. i stekla zvanje magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Za vrijeme studiranja nastupala je na Božićnoj priredbi na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu, te kasnije na mjuziklu na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Zaposlena je u Dječjem vrtiću Trnsko, te je stalni član lutkarske grupe istoimenog vrtića. Autorica je dramske predstave koju je samostalno režirala u DV Medo Bruno pod nazivom “U iščekivanju Božićnog jutra”.

Nakon nekog vremena odlučuje se za film kao medij pa tako nastaje lutka film “Papirnata ljepotica” koji je predstavljen na 9. ogulinskom festivalu bajki. Nakon toga nastaje lutka film “Sana” koji se prikazan na OFF festivalu, te je odabran za prikazivanje na festivalu PIF 2018. 2020. završava radionicu Književni put u slikovnicu, te se odlučuje baviti prvenstveno digitalnim slikovnicama.

U skladu s tim otvara svoj you tube kanal “Ivine priče” na kojem objavljuje svoje digitalne slikovnice i filmove. Trenutno je u projektu Sedmi kontinent koji se bavi medijskom pismenosti djece, u sklopu kojeg je nastao kratki film “Plesna haljina žutog maslačaka”, kojeg su radila djeca uz potporu odgojitelja.

———–

Kontakt:

E-mail adresa: ivabagic9@gmail.com

You tube kanal: “Ivine priče”

https://www.youtube.com/channel/UCBNXfXX0oc-w2OPVGfsa_Kg

———–

Knjige ili slikovnice objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Digitalna slikovnica: “Vilenica Sana“; digitalne knjige, 2020.

http://www.digitalne-knjige.com/bagic.php

—————

Naslovnica slikovnice:

—————

Video prilog: “Sana”, lutkarski film autorice Ive Bagić

—————

Kritike:

Recenzija slikovnice Vilenica Sana 

U imaginariju odrastanja, rane godine podjednako obilježavaju prva iskustva iz svijeta u okruženju kao i priče koje su nam tada ispričali.

Prve pročitane knjige, likovi i odnosi ostat će tako upisani u naša najranija sjećanja i stopit će se s našom osobnošću na razini koje poslije možda više nećemo biti svjesni, osim možda kao nekog nejasnog sjećanja, dojma ili osjećaja.

U tom svjetlu osvrnimo se i na Vilenicu Sanu, eteričan lik koji će sa svojim stremljenjima k dobru sasvim sigurno ostaviti u dječjem duhu svijetli trag koji će trajati cijeli život. Naime vile i vilenjaci mitološka su bića, koja sublimiraju i pronose odlike i realnog svijeta i onog nestvarnog, imaginarnog, stoga su nužni pratitelji dječjeg odrastanja, poticaji da bi se dijete cjelovito razvilo, svjesno i svojeg fizičkog i duhovnog aspekta.

Takve priče pospješuju razvoj svijesti koja potiče ostvarivanje pozitivne slike o sebi kao i svijest o tome da i samoga sebe možemo ostvariti samo u korelaciji prema drugima.

Nježan i obziran jezik kojim se ova priča obraća djetetu rezultat je podjednako promišljanja odgojiteljice s iskustvom kao i urođenog osjećaja za djetinji svijet koji nas poziva da mu se približimo, da se pognemo prema malenima, ali ne s omalovažavanjem velikih prema malima niti s dociranjem koje proizlazi iz naučenih pedagoških obrazaca, nego s razumijevanjem koje se rađa iz shvaćanja odraslih što su im značila proživljena iskustva u najranijoj dobi i malenih koji osjećaju tko im prilazi s naramkom dobrih misli koje i danas, onima koji vjeruju, daju krila, krila vilenica!

Prof. Snježana B. Višnjić

 

 

——

Uredio i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.