“DJED KOLAR i druge priče”, Dragana Miščevića

Digitalnu knjigu “DJED KOLAR i druge priče”, Dragana Miščevića, predstaviti ćemo uz pomoć predgovora knjige:

Osvrt na knjigu “DJED KOLAR i druge priče”, Dragana Miščevića.

Umirovljeni profesor Dragan Mišćević se nakon i ne baš sretnog spisateljskog početka u djetinjstvu, prekinutog dugim godinama rada s djecom u školi, tek odlaskom u mirovinu ponovno odlučio okušati u spisateljskim vodama. I zasad mu to dobro ide.

Nakon priča za djecu odlučio je pisati i priče za odrasle isprepletane doživljenim ili prepričanim događajima. Glavni junaci njegovih priča su obični ljudi, ljudi sa sela ili iz gradova u kojim je pisac živio. Svaka priča i sebi nosi i podsjećanje na život onakav kakav on zaista jeste, često i zagonetan i nepredvidiv, no i određenu dozu humora, koji te priče čini i zanimljivijim i bližim čitateljima.

Pisac se ne upušta u analize i traženje razloga ili odgovora, već dopušta svakom čitatelju da sam zaključuje na osnovu pročitanog. On i svojim pričama ne stvara umjetne svjetove i krajolike već priča o vremenima koja su iza nas, o seljacima koji su živjeli od vlastitog mukotrpnog rada, a ne od državnih dotacija, o ljudima koji su sretni vozili svog Fiću (Zastava 750) i nisu sanjali Maserati ili Mercedes. O ljudima koji su bili obični seljaci, poštari, slastičari, o djevojčici koja plaće za uginulom pticom, o svojim ili tuđim, bivšim ljubavima ili simpatijama.

Ukoliko ste od Dragana Miščevića očekivali knjigu koja će vas promijeniti, pomoći vam da riješite osobnu krizu ili vam ponuditi odgovore na pitanja važna za opstanak svijeta onda ovo svakako nije knjiga za vas.

No, ukoliko ste se odlučili malo razonoditi, zabaviti i pročitati niz priča o običnim ljudima i svijetu kakav on zaista jeste ili kakav je nekad bio onda je knjiga “DJED KOLAR i druge priče”, Dragana Miščevića i više nego odličan izbor.

I upravo zbog toga knjiga “DJED KOLAR i druge priče”, Dragana Miščevića ima našu preporuku.

U Zagrebu, 03.11.2018, Nenad Grbac

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/miscevic3.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/