“Kozmološka domišljanja”, Zlatana Gavrilovića Kovača

Digitalnu knjigu “Kozmološka domišljanja”, Zlatana Gavrilovića Kovača, predstaviti ćemo uz pomoć predgovora knjige:

PREDGOVOR

Pred hrvatsko čitateljstvo polaže se posljednji svezak moje “Kozmologije zlatnoga prstena” koji nosi ime “Kozmološka domišljanja” i to zato, jer je doista riječ o domišljanju kako da se predstavi znanstvena problematika u svezi sa mojim osobnim putem, a koja bi bila u suglasju sa prethodnim nastojanjima autora. Odatle interes prema neokantovskoj filozofiji i filozofiji logičke analize kao jednom pokušaju obnavljanja racionalističke klasične tradicije u suvremenom vremenu.

Dakle, ovdje nam je bilo stalo do epistemoloških problema vezanih za “Kozmologiju zlatnoga prstena” kao i do one filozofske problematike koja je uvedena u tu kozmologiju, dakle, do onih pojmova od kojih se ona i sastoji ili koje ona pretpostavlja poznatima. Time je zapravo data cjelokupna Rex-Kovač teorija u njenom potpunom opsegu i kao što se već može vidjeti, ona se izlaže u 11 svezaka:

1. Kozmologija zlatnog prstenaI-IV,
2. Kozmologija zlatnoga prstena (drugo skraćeno izdanje),
3. Uz kozmologiju zlatnoga prstena,
4. Kozmologija i filozofija,
5. Nautičke bilješke (ciklus okovanoga vremena I),
6. Mijene Mjeseca,
7. Književna Kritika (kao astronomija) i konačno
8. Kozmološka domišljanja,

ali i ostali moji radovi nose biljege ove teorije i sada se potpuno djelo postavlja pred čitateljstvo zbog prosudbe i ocjene. Možda bi trebalo ovdje navesti, da je cjelokupni rad zahtijevao iznimno zalaganje autora kojemu je kroz sve ove godine bilo veliko olakšanje poseban široki ineteres publike pa se već sada čini, da cijelokupni taj napor nikako nije bio uzaludan i sa tim uvjerenjem, da smo hrvatskoj filozofiji ostavili trajno djelo dostojno svake pažnje, povlačimo se u osamu staračke dobi gdje život polako teče kao bistre vode u rukavcu gorskoga potoka.

Dr Zlatan Gavrilović Kovač, U Adelaideu, 28.08.2018

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic45.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/