“Zlostavljana”, Sandre Petrž – Sandročke

Digitalnu knjigu “Zlostavljana”, Sandre Petrž – Sandročke, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg dijela recenzije knjige:

NAKON SVEGA – ŽIVOT

Prošlo je devet godina od prvog izdanja “Sandročke zlostavljane”. Iskustvo pisanja i objavljivanja tog teksta su za autoricu bili dodatne frustracije vjere u ljude i vjere u svijet koji nije lako dozvolio bivšoj žrtvi, koja to ne želi biti, povratak u samopoštovanje i zdravlje.

Sandra nam je poklonila svoju životnu ispovijest koja se kvalificira kao priručnik samopomoći i programski tekst za oslobođenje žena koje su uhvaćene u zamku nasilnih veza i brakova.

Autorica je pripovjedačica i glavna junakinja ovog dinamičnog i zanimljivog teksta koji se čita u jednom dahu jer je Sandra toliko u tekstu tako intenzivno da ne možete prekinuti čitanje i ne možete je ostaviti samu u strašnim okolnostima potpune sudbinske izdaje koja dominira prvim dvijema trećinama autobiografije. Morate ostati s tekstom i sa Sandrom do kraja do oslobođenja, do sreće, i konačno do ljubavi.

Sandrine rečenice su snažni iskazi sabijene energije i osjećaja kojima jasno, kao sigurnim potezima ekspresionističkog kista, slika situacije svoje patnje odrastanja, razvoja i mladih godina. Sandra je uspjela naći svoj građanski, osobni i kreativni autorski prostor svladavajući sve teškoće koje naša svakodnevna stvarnost postavlja ženama koje se odluče oporaviti.

Iskrena, otvorena i direktna Sandra eksplicira svoju motivaciju i svrhu predstavljanja svoje osobne patnje javnosti označivši svoje pisanje kao način samoprepoznavanja i samopotvrđivanja. Živom, autentičnom pričom ona identificira svoju prošlost i pronalazi svoj identitet.

U svemu tome je Sandročka zadnjih godina stvorila divan pjesnički opus čija iskrenost, toplina i strast odudaraju od naše hladne zapadnjačke rutine koja je srce stavila u zadnji plan.

Da su zdravlje i sreća postali sasvim ostvaren i otporan Sandrin novi život pokazuje njena mogućnost prihvaćanja gubitka, sad već pokojnog ,,Najdražeg” partnera i izlazak iz žalovanja u nove dane koji su donijeli bujne stihove, novu nadu i novu ljubav, jer Sandra je opet voljena, voli i nikad neće prestati vjerovati u ono dobro u ljudima.

(recenzija 2024.pisana za knjigu iz 2015., 2. izdanje ,,Sandročka zlostavljana”)

Suzana Večerić, dr.med.psihijatar

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/petrz.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravo izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koje vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com