“Idemo u Botswanu”, Borisa Golića

Digitalnu knjigu “Idemo u Botswanu”, Borisa Golića, predstaviti ćemo uz pomoć manjeg djela predgovora knjige:

Predgovor knjige Idemo u Botswanu!

Život bi bio podnošljiv samo u krilu čovječanstva koje više ne bi imalo u pričuvi nijednu iluziju, čovječanstva koje bi se oslobodilo svih zabluda i koje bi bilo ushićeno bivstvovanjem.

Emil Cioran

Nikako da nađem mir u životu. Nekako sam se navikao na Japan, a već moram iz njega bježati. Jer me je netko tužio da sam bio okrutan prema majmunima makakijima i prema japanskoj legendi Godzili. Ovdje u Hrvatskoj me proganja moja bivša žena, luda Mica i naše pravosuđe, pa mi se ne vraća u Hrvatsku. Pa se odlučujem za Botswanu. Nazivam Cocu, mog prijatelja, on će me primiti, ali se s njime ne susrećem. Vlasti u Botswani mi predlažu da unajmim parcelu gdje ću ispirati srebro, zlato i dijamante, pa to činim. Ali baš nisam u tome uspješan, no upoznajem jednu Crnkinju Abimbolu koja ima više sreće u tome, pa je zapošljavam. Nakon što se mi bolje upoznamo, odlučimo posjetiti Hrvatsku. No Abimbola me vara sa susjedom Denisom. Teško to proživljavam, ali Abimbola me napušta.

Kad sam već rekao : “Zbogom Botswana”, dolazi mi Cocina majka i kaže mi da je Coco umro i da ga trebam dovesti kući. Stoga, odlazim u Botswanu, tamo doznajem da je umro neki Radovan, umjesto Coce. I kad sam se htio vratiti, upoznajem Isauru, pa je vodim u deltu Okavange. Tamo se sukobljavam s Abimbolom. Pa me napuštaju i Abimbola i Isaura. Nakon toga i sam odlučujem otići iz Botswane. Dolazim kući, a moja majka doživljava moždani udar, pa se moram boriti i sa tim zlom.

Citat o našem trenutnom stanju:

Pa se mi pitamo ili se ne pitamo: tko smo mi, zašto smo ovdje na ovome svijetu i kamo idemo? Valjda su se to pitali i dinosauri, prije nego što je asteroid pogodio Zemlju? Valjda su i njihove duše putovale i nisu se smirivale? Jer po meni dinosauri nisu izumrli, oni su i dalje živi ili su prisutni u našim životima. Jer ako mi kršćani vjerujemo u život vječni nas ljudi, onda ja vjerujem i u život vječni dinosaura. Jer nije izumro njihov zaostali duh, njihova duša i njihova zaostala ideologija. Jer kažu da je duša vječna, da kada netko umre, njegova duša ne umire, nego samo napušta tijelo i odlazi na neko drugo mjesto, gdje živi i dalje. Pa tako nisu izumrle ni dinosaurske laži i neistine, a po kršćanstvu, koje uzgred traje malo više od 2.000 godina, ako duh i duša traju, ako su one besmrtne, onda je sve vječno, onda traje i tijelo i njihovo djelo. Onda traju i nečije laži i neistine.

Jer postoje ljudi koji nazadno misle, koji su štetočine i koji nam čine zlo, kojih se mi ne možemo riješiti i osloboditi, pa ja njih zovem dinosaurima, predatorima, neandertalcima i talibaninima. Koji su retrogradno i nezrelo religiozni, koji imaju retrogradnu ideologiju i koji su u svemu zaostali. A mi smo što se tiče naše konkurentnosti negdje između Botswane i Gvatamale. I nije to posljedica naše trajne recesije, nego to je tako, kako jeste. Stoga kod nas ima maksimalno 20. 000 robovlasnika, dinosaura i neandertalaca, 50.000 goniča robova i četiri milijuna robova ili onih koji imaju robovsku dušu. Tako je to u našem egoističnom i materijalističkom svijetu i nije to relikt nekakvih prošlih vremena, to je tako i nikako drugačije. A Crkva to gleda, tolerira i umjesto vjere i evanđelja, nama organiziraju egzorcizme, pa bi iz nas istjerivali naše opsesije i našu opsjednutost, pa bi iz nas istjerivali demone, zle duhove i vragove. A mi, većinom u to ne vjerujemo. Ali reci ti nešto protiv toga, odmah će te taj ne
kakav dinosaur tužiti za psihičke i duševne boli, jer mi smo zemlja duševnih bolesti i duševnih bolesnika.

Jer kod nas optužba za duševne boli iznosi, brat bratu, 100.000 kuna ili je samo nebo granica.

Boris Golić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic54.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com