“Dama s psetancetom”, Borisa Golića

Digitalnu knjigu “Dama s psetancetom”, Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg djela predgovora knjige:

Predgovor knjige “Dama s psetancetom”

“Snovi uvijek izražavaju nešto što naš ego ne zna i ne razumije. Snovi su smislen i značajan izraz bilo koje vrste mentalne aktivnosti u uslovima spavanja.”

Carl Gustav Jung

Svatko preživljava ovaj korona virus na svoj način. Meni u san dolazi Dama s psetancetom. Ona nalikuje ili sliči na Reese Whiterspoon, ma što to značilo i ma što to bilo, a meni se to sviđa i ja to objeručke prihvaćam. Svoju bivšu ženu ne želim i ne prihvaćam, a izgleda da je dobila konkurenciju u nekoj sredovječnoj psihoterapeutkinji. Samo čini mi se da sam se i jedne i druge riješio.

Inače, kažu da ako čovjek svakog dana stoji na ivici i gleda u ambis, jednog dana će i ambis pogledati u njega. Ja niti gledam u ambis, a niti ambis gleda u mene. Naime k meni dolazi Dama s psetancetom i svakim danom, u svakom pogledu, me obraduje. To je moj smisao u ovim tužnim i ružnim vremenima. Ali izgleda da meni vrag ne da mira, pa istražujem zašto mi ta Dama s psetancetom dolazi. Pa sam o tome razgovarao s Perom, pa sam razgovarao s Kedžom, pa sam išao k nekakvoj sredovječnoj psihoterapeutkinji, pa sam išao vidovnjakinji Leonidi, pa sam se obratio našim svećenicima, a oni su rekli da je to nekakvo praznovjerje. Pa sam posjetio našeg astrologa, dok mi nije Pero sve razjasnio.

Naime, otkrio je da sam ja šaman ili polušaman. Ne znam baš astralno letjeti, ne znam drugima pomagati, ali znam lucidno sanjati kao nekakav šaman i ja na taj način dozivam Damu s psetancetom i ona mi redovito dolazi svake noći. I od tada me valjda više ne progoni korona virus, ali me progoni moja bivša žena. Kažem joj: ne dolazi, prenijet ćeš mi korona virus, a nju brige za to. Dužna je kao Grčka, pa traži žrtvu kojoj će uvaliti svoje dugove. Jer jednom će i korona završiti, pa će se dogoditi njena stečajna dražba. Pa tako novinari kažu da nam vlada prijeti da će od 18. listopada odmrznuti moratorij s ovrha za 400.000 blokiranih, da će već oni pronaći rješenje za blokirane, da će FINA ponovo plijeniti novac s računa građana, da će nam doći crna jesen, zima ili proljeće. Ja ne znam što na to reći, niti sam dužan, a niti sam time obuhvaćen. Jedino mogu reći da sam napisao 46 knjiga i da sam tako ispoštovao zavjet prema svom prijatelju.

Citat o našem trenutnom stanju:

“Meni se čini da izgleda da je sve nezaustavljivo i nekontrolirano krenulo naopako i po zlu s tim korona virusom. Sve je više mrtvih, a ja ni ne znam koja je današnja statistika. Ni ne znam radi li što naš Stožer civilne zaštite ili ne radi? Ne znam koliko je ljudi zaraženo, a koliko je umrlo. Znam samo da je preko 2.500 novozaraženih ljudi. Ali kažem da me to više ne zanima i ne brine, jer me je umirio profesor Miroslav Radman. Naime, on kaže da u Hrvatskoj godišnje umire 50.000 ljudi, pa što je onda 400 njih koji su umrli od korona virusa. To je kap u moru i zdrav razum nam nalaže da od buhe ne pravimo slona, da od toga ne pravimo tragedije, da je to banalni problem infektivnih bolesti.Jer događaju nam se crna i zloslutna upozorenja, gospodarstvo nam stagnira i događa nam se da institucije ne djeluju, da dolazi do kaosa i da dolazi do razaranje društva po svim šavovima. Pa se naši javni djelatnici ponašaju koruptivno i nemoralno, ili se ponašaju neodgovorno, a običan čovjek je nemoćan, pa će u toj svojoj nemoći štošta zlog učiniti ili počiniti.

Boris Golić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic46.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/