“Moždani udar©i”, Ive Mije Andrića

Digitalnu knjigu “Moždani udar©i”, Ive Mije Andrića, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:

Više smijeha uz humoristične knjige

Knjiga Moždani udar©i, Ive Mije Andrića je zbirka osvrta i kritika na knjige aforizama i humoristične knjige drugih autora. S obzirom da se i sam autor ove knjige između ostalog bavi pisanjem aforizama, te da se često susreće i druži s drugim autorima logično je i da se prihvatio pisanja ove i ovakve knjige.

A, u knjizi negdje na početku on kaže:

Teško je pisati o stvaraocima koji više nisu među nama. Ali, u isto vrijeme, zahvalno je pisati o njihovim djelima koja su nam darovana za sva vremena. Jer, djela žive i kad pisci odu. Opredmećena djela imaju bezvremensku moć i mogu trajati koliko i ljudska civilizacija sa svim svojim mijenama, potonućima i uskrsnućima. Djela su vječnost kad su dana vremenu kao trajna vrijednost i kad su pohranjena u memoriju i na vidna mjesta.

Sve to odaje i da se pisac ove knjige pošteno prihvatio posla i da se u ovoj knjizi nalaze osvrti i kritike knjiga mnogih autora. Neki od njih su živi (većina), a neki od njih i nisu. No, to naravno ne znači da su njihova djela zaboravljena ili manje vrijedna.

Sam autor knjige bi to ovako opisao:

Ima u ovoj rukopisnoj ili strojopisnoj knjizi aforizama, gnoma, sentenci, mudrosnica, vrckavih i inih duhovitih, a zrelih i zdravih misli, koje će zadovoljiti znatiželju svakog čitača i vratiti mu osmijeh na lice i radost u dušu. Zato je vrijedi pročitati i ponešto iz nje zapamtiti te, po mogućnosti, primijeniti u svakodnevnoj životnoj praksi. Prave knjige zato se pišu i objavljuju. A pravi pisci zato i postoje.

No, da ne dužimo i ne ometamo vaše čitanje knjige reći ćemo vam da je u ovoj knjizi predstavljeno ukupno 48 knjiga raznih autora. Da je autor knjige uložio puno truda i vremena da bi svaku od tih knjiga pročitao te napisao osvrt o tome što i kako je to čitanje doživio. A, koliko ćete vi čitatelji cijeniti taj trud to je samo do vas i do nikog drugog.

Naravno tu treba napomenuti i da to nije knjiga za ljude koji se ne znaju smijati ili nemaju smisla za smiješno. I stoga svakako razmislite o tome hoćete li ili nećete pročitati ovo djelo.

A, ako odlučite da pročitate ovu knjigu onda se nadamo da ćete u njoj uživati barem onoliko koliko smo mi uživali kad smo je čitali.

U Zagrebu, dana 09.11.2020, Nenad Grbac

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/andric21.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/