“U tišini duše”, Ljubice Šego


Zbirku poezije “U tišini duše”, Ljubice Šego, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg dijela recenzije knjige:

Uljepšaj si dane stihovima

Eto, otkrih činjenicu da su brojne teme zajedničke: meni,i mnogima. I vjera i domovina i obitelj, povijest, sadašnjost, Gospa sinjska, Sinj, Sinjska krajina…

No, kada razgrnuh stihove, otkrih u njima samo Ljubicu Šego, posve svoju, skrivenu iza svake meke i tvrde riječi, iza svakog smiraja i titraja, slatkoće i gorčine.

Pjesnikinja u svakoj pjesmi stoji osobno, samosvojna, oslonjena na sebe, sučelice svemu što je okružuje, raduje i rastužuje; stoji čvrsto, ponosno i prkosno prema svakom dolasku i odlasku; staloženo promatra, učvršćena u svoj mir nemir događanja oko sebe.

Njena krletka je njena, njen svjetionik njen. I tragovi, i šutnja – i umor.

Tako ostaje prepoznatljiva, i neponovljiva, u bilo čijem stihu.

Njezina se poezija odlikuje jezičnom jednostavnošću i razumljivošću.

U svojim pjesmama znalački bira pravu riječ i pjesničku sliku na pravom mjestu. Uspjela je izgraditi vlastiti, neovisan stil po kojem će pozorni čitatelj između deset pjesama različitih autora – pogoditi njezinu što je najviša ocjena svakom tko piše. Samo takvi postaju i ostaju istinski stvaratelji među književnim ljubiteljima pisane riječi.

Ova zbirka namijenjena je svima koji mogu gledati put neba i spustiti pogled prema zemlji.

Autorica, usprkos svojoj zrelosti, ostaje gotovo djetinje radoznala kad ispituje vrijednosti življenja i međuljudskih iskrenih osjećaja.

Ljubica uzdiže ljudskost i bliskost, te nas tako nuka da se uvijek iznova preispitujemo i tako postanemo bolji i sadržajniji, osjećajniji i obazriviji.

Većina stihova godi čitateljima, umornim od prizemnosti materijalne i svakodnevice.

Najčešći osjećaj je ljubav koja je danas toliko proturječna, kako samo Ljubav može biti. Ljubav prema istinskim vrednotama : dobrim ljudima, roditeljima, rodbini, domovini, zavičaju, ljubav prema urođenom joj svjetonazoru. Takva je ljubav po svojoj prirodi čarolija prirodnog, duhovnog i emocionalnog dijela ljudskog bića. Čarolija neopazice prolazećih sati, dok brzo curi vrijeme među prstima, dok žarko želiš da druženje sa sočnim i doživljenim stihovima nikad ne prestane.

Josip Prudeus, književnik

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/sego.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/