Predstavljamo vam pisce i književnike: Vladimir Pavić

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Vladimir Pavić

———–

Bilješka o piscu:

Vladimir Pavić (duhovno ime: Vrišabha das) rođen je 1965. godine u Požegi. Došao je u kontakt s vaišnavskom filozofijom 1983. godine, iste godine kada je morao ići na odsluženje vojnog roka. Duboko impresioniran učenjima i osobnošću A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupade, pridružio se ISKCON-u 1989. godine u tadašnjoj Jugoslaviji. Dva mjeseca kasnije, otputovao je u Stockholm gdje je sreo svog duhovnog učitelja HH. Smita-Krishna Swamija.

Nakon 15 godina života u inozemstvu (Švedska, Belgija, Engleska i Irska), vratio se u rodnu Hrvatsku u veljači 2008., gdje je našao utočište ISKCON-ovog hrama u Zagrebu. Od 2002. godine pa sve do danas, Vrišabha das piše filozofske i duhovne eseje, uglavnom za hrvatski magazin ‘Krišna-katha’. 2007. godine izdao je svoju prvu knjigu – zbirku od 45 duhovnih pjesama s komentarima, pod imenom ‘Samo u prolazu’.

Trenutno Vrišabha das putuje po balkanskim zemljama dijeleći vaišnavsku filozofiju s drugim ljudima kroz večeri poezije, javnim lekcijama i nastupima u javnim glasilima.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

“Na putu do istine”; digitalne knjige, 2010.

http://www.digitalne-knjige.com/pavic1.php

Zbirka pjesama “Samo u prolazu”; digitalne knjige, 2010.

http://www.digitalne-knjige.com/pavic2.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

Kritike:

Knjiga ‘Na putu do istine’ daje detaljne odgovore na 52 (uglavnom) provokativna pitanja o Hare Krišna pokretu koji je u društvu današnjice nerijetko zaogrnut velom predrasuda. Neke od tema su: razlika između duhovnosti i religije, sekte, ispiranje mozga, vegetarijanstvo, bunt protiv ustrojstva moderne civilizacije, itd.   Nekoć bogata duhovna tradicija i kultura – kolijevka drevnih civilizacija i istinske mudrosti, temeljena na vedskoj literaturi zapisanoj prije više od 5000 godina – danas je krivo shvaćena u mnogim društvenim krugovima.   Budući da duhovno naslijeđe drevnih Veda svojom filozofijom baca u sjenu ideale i doktrine vodećih svjetskih religija – ono se zbog toga često nalazi na meti javnih glasila i zavidnih ljudi.   U dodatku knjige nalazi se izvrstan akademski esej ‘Katolički matrix’, autora Pavla Jurića, profesora filozofije, sociologije i religijskih znanosti. [14 crno-bijelih ilustracija] .

 

——

Uredio i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.