Knjige sa nejasnim ili lošim završetkom: Nestala djevojka

Knjige sa nejasnim ili lošim završetkom mogu biti pravi šok za čitatelje. Zašto? Zato što čitatelji  u čitanje knjige ulažu i svoje vrijeme i svoju emocionalnu energiju. Čitatelju nije važno to što je pisanje priče težak posao. Sve do čega je čitateljima stalo je da budu odvedeni na ugodno putovanje koje kulminira zadovoljavajućim završetkom.

Upravo zato čitatelji imaju malo strpljenja za knjige sa lošim ili nejasnim završecima i one ne ispunjavaju njihova očekivanja.

Sve to i nas je navelo da se prisjetimo nekih od tih knjiga.

———-

Knjige sa nejasnim ili lošim završetkom: Nestala djevojka

Knjiga “Nestala djevojka” govori o disfunkcionalnom bračnom paru, Amy i Nicku. Svatko od njih dvoje je prilično smotan na svoj način, ali spojite li ih zajedno to podižu disfunkciju na novu razinu.

Amy je narcisoidna osoba koja se mora nositi s time da je Nick bio nevjeran. Stoga mu ona pokušava smjestiti samoubojstvo. Nick, s druge strane, jednostavno ide kroz život bez puno razmišljanja i empatije. Kad je bog dijelio pamet on svakako nije bio u prvim redovima.

Knjiga počinje s Amy kao simpatičnim likom, ali završava s Nickom kao simpatičnim likom, što baš i nije u redu jer je Nick istovremeno i kreten i idiot. Mnogim ženama će biti jako teško poistovjetiti se s nevjernim suprugom!

 


 

Tko je Gillian Flynn?

Gillian Schieber Flynn (1971.) američka je književnica, scenaristica i producentica. Poznata je po tome što je napisala trilere i misteriozne romane “Sharp Objects” (2006.), “Dark Places” (2009.) i “Gone Girl” (2012.), koji su svi hvaljeni od kritike.  Njene su knjige objavljene na 40 jezika, a prema The Washington Postu, od 2016. “Gone Girl” je prodana u više od 15 milijuna primjeraka.

Nakon što je diplomirala kratko je radila kao novinar za US News & World Report prije nego što je 1998. angažirana kao pisac priloga za Entertainment Weekly. Unaprjeđena je u televizijsku kritičarku i pisala je o filmovima, ali je otpuštena u prosincu 2008.

Svoj književne sposobnosti pripisuje 15 godina provedenim u novinarstvu. Rekla je: “Ne bih mogla napisati roman da prvo nisam bila novinarka, jer me to naučilo da ne postoji muza koja će doći i podariti ti dar za pisanje. Samo ja to mogu učiniti.”

Gillian je napisala scenarij za filmsku adaptaciju “Gone Girl” iz 2014. u režiji Davida Finchera. Za njega je osvojila nagradu Critics’ Choice Movie Award za najbolji adaptirani scenarij te je bila nominirana za Udruženje američkih pisaca i nagrade BAFTA.

Autorica je također napisala i producirala adaptaciju HBO- ove ograničene serije “Sharp Objects”, za koju je bila nominirana za Primetime Emmy i nagradu Writers Guild of America.

 

 

 

———

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.