“Viva Meksiko”, Borisa Golića

Digitalnu knjigu “Viva Meksiko”, Borisa Golića, predstaviti ćemo uz pomoć predgovora knjige:

Predgovor knjige Viva Meksiko!

Iz Japana sam doznao da su me oni osudili na uvjetnu kaznu od šest mjeseci radi sukoba s njihovim majmunima makakijima i njihovom legendom Godzilom. Ako ništa ne počinim u Japanu, neću biti kažnjen. Pa sam odlučio udovoljiti mojoj japanskoj ljubavi i ići u Japan jer temo se održavao Festival penisa. Međutim, u zrakoplovnoj luci u Beču su bili nekakvi Meksikanci, nekakav glazbeni sastav, nekakvi njihovi glazbenici, pa su me austrijski carinici poslali s njima u Meksiko. Naravno, da sam se iznenadio kad sam osvanuo u Mexico Cityu ili u Ciudad de Mexicu, jer ipak sam krenuo u Japan. No, tamo sam upoznao jednu slobodnu Meksikanku, ali nažalost, s njom sam imao samo problema, jer to nije bila vatrena, meksička žena, nego nekakva pristalica učenja Ruth Smithers, pa sam sa njom imao samo problema. Obećao sam joj da ću joj biti pratnja u svatovima, pa sam i to obavio. I kad sam to obavio, pobjegao sam od nje glavom bez obzira.

I pobjegao sam na Yucatan, kod mog nekadašnjeg radnog kolege i prijatelja Pance istraživati udar komete i asteroida i uništenje dinosaura. Jer što će raditi muškarac kada mu žena nije zavodljiva i zanimljiva, a meni to Gabriella očito nije. No, ona mi se osvetila time što mi nije rekla za oluju na Yucatanu, pa me je poslala u oluju, uragan, tajfun ili tornado, pa sam bio prisiljen provesti vrijeme s jednom drugom ženom, Mariannom. Koja mi se na početku nabacivala, koja mi je na početku bila privlačna, a na kraju me odbacila kao staru krpu. Na kraju sam doznao da je ona bila porno glumica i prostitutka i da se nakon oluje promijenila, pa me je tužila za silovanje. Taman kad me je njihova policija htjela uhititi, dogodila im se zabuna, pa su naletjeli na pripadnike Al Qaide. Bilo je mrtvih na obje strane, a ja sam to iskoristio, dočekao otvaranje njihove zračne luke i pobjegao kući.

Citat o našem trenutnom stanju:

Uvijek, na početku tog mog pisanja, govorim o našem nezavidnom, trenutnom stanju. Ne mogu si pomoći, to mi je izgleda u krvi. A naše trenutno stanje i dalje nije baš bajno, nego je grozno i zabrinjavajuće, barem moje. Mora da je to stoga što neki kažu da je Jugoslavija bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća. Pa je tako i naše aktualno ekonomsko stanje vrlo loše, imamo negativnu stopu gospodarskog rasta ili nisku stopu gospodarskog rasta. BDP nam je nizak ili se ne povećava, a naš premijer stalno govori da je stanje dobro, da nam se povećava kreditni rejting i da se mi oporavljamo. Od čega se mi oporavljamo, kada je sve dobro, o tome nitko ne govori. Stoga mislim da naš premijer obmanjuje javnost kada govori da nam poljoprivredni rezultati rastu 30 %. Stoga bih ga pitao: kako rastu kad je sve manje krava, mlijeka, mesa i svinja? Kako nam poljoprivreda raste kada je iz Slavonije iselila trećina stanovništva i daljnja je tendencija iseljavanja? Kako to da smo uvezli 1,5 ili 2 milijarde više hrane nego što smo izvezli? Kako to da smo mi u poljoprivredi na 30 % produktivnosti rada Europske unije?

Kako to da su nam poljoprivrednici nezadovoljni i šute iz straha od osvete našeg premijera i resorne ministrice. A činjenica je da nam se nivo poljoprivrede smanjio gotovo za 10 % i da se smanjuje minimalno 10 % godišnje. Isto tako je i sa našom industrijom. Ona se iz godine u godinu smanjuje. A da mi uopće nemamo nikakvu ekonomsku politiku i strategiju, nemamo. Obavili smo nakaradnu privatizaciju i društveno vlasništvo smo dali onima koji ne znaju s njime upravljati. Pa smo ozakonili privatizacijsku pljačku, pa smo mi postali nezaposleni, pa smo postali zadnji u Europskoj uniji po tim gospodarskim pokazateljima. A investitori nas zaobilaze jer svuda vlada kriminal i korupcija. Radije biraju Poljsku, zemlju od 40 milijuna stanovnika. Stoga mi imamo tri interesne skupine u društvu: jako bogate, siromašne i državu i državne činovnike. I da se ni jedni ne žele odreći svog dijela kolača, ne žele. I možeš uzeti jednima i dati drugima, ali to ne ide lako i najčešće ide na štetu najsiromašnijih.

Boris Golić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic55.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com