“Nogometni menadžer”, Borisa Golića

Digitalnu knjigu “Nogometni menadžer”, Borisa Golića, predstaviti ćemo uz pomoć manjeg djela predgovora knjige:

PREDGOVOR KNJIGE “NOGOMETNI MENADŽER”

“Kakav ste vi čovjek? Kakav ste vi to jadni Hrvat? Ne možete podnijeti da sam uspješan čovjek! Evo vam kurac svima!”

Nogometni menadžer u “Nedjeljom u 2”

“Jesam li ja primitivac ako slušam narodnu glazbu? Volim narodnu, volim kad mi ulazi u venu…”

Nogometni menadžer

“Muškarci koji ne vole nogomet su uglavnom homoseksualci.”

Miroslav Ćiro Blažević

O Hrvatska – zemljo ideala, koliko je u tebi budala – ne činiš se baš tako mala!

O mrtvima sve najbolje. O onima što su pobjegli od nas, sve najbolje. O živima također, sve najbolje

Ne znam da li slučajnosti postoje ili ne postoje? Jesmo li mi marionete podsvjesnih želja, kako tvrdi Carlos Luis Zafon, ali da sam i ja paralelno ili slučajno sa Daliborom Matanićem istraživao život našeg nogometnog menadžera, jesam. On je kažem nekakav nogometni menadžer, ma što to bilo i ma što to značilo, a za mene je ipak nogomet najvažnija ili najnevažnija sporedna stvar na svijetu. No, naš nogometni menadžer mi je to uništio ili zgadio. Naime, on je našem prvom predsjedniku ili nekom drugom obećao da će Dinamo biti prvak 10 godina. Pa je time drugim klubovima uskratio borbu za titulu, pa je naše nogometno prvenstvo učinio nezanimljivim, pa je time djelovao na nogometnu i sudačku organizaciju, pa je stvorio zakone divljeg zapada i Texasa. I on se u sve to uklopio, ali mi nismo, pa mi ni ne pratimo hrvatsku nogometnu ligu, jer NK Osijek nema nikakvih šansi da bude prvak. Pa ja, ne mogu biti Nick Hornby i doživjeti nogometnu groznicu.

Stoga, pratim hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ali ni to baš pažljivo, jer on našim trenerima sugerira tko bi trebao igrati, koga on namjerava prodati, pa taj i takav mora igrati. On je umiješao svoju prljavštinu i na to područje. Stoga, iako mnogo ljudi gleda i voli nogomet, ja nisam Borghes, ili George Orwell, ne mrzim nogomet, ali odobravam to da se naš nogometni menadžer odstrani iz našeg nogometa, u ime nogometa samog i u ime klubova kao što je NK Osijek. I što sam još otkrio, otkrio sam da nemam volje puno pisati o tom nogometnom menadžeru, jer to potiče naše nogometne navijače na nasilje i huliganstvo. Pa sam se ja bavio izradom psihoprofila naših navijača i naših huligana. Pa sam se bavio nogometnim transferima i nogometnim trenerima, zlu trebalo ili zlu ne trebalo.

Boris Golić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic51.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com