“Svjetlo mog života”, Jadranke Varge

Digitalnu knjigu “Svjetlo mog života”, Jadranke Varge, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg dijela predgovora knjige:

RIJEČ AUTORICE

Dragi moji čitatelji, imala sam jednu jedinu i prijateljicu: neponovljivu, posebnu, od Boga mi danu i oduzetu. Nikad je nisam prežalila niti ne mogu. Moje prijateljice su joj se povjeravale, dolazile kod nje, a ono što su njoj rekle, ja nikad nisam saznala i ona je ostala ZAUVIJEK za mene – jedna i jedina – moja najbolja prijateljica bez obzira što mi je bila i – mama. Prije svega, bila je najbolja prijateljica. Evo, oči mi se i sada pune suzama, dok ovo pišem.

Postoji i danas veza sa njom, pitam se je li to neka veza koja se proteže iz ovog našeg stvarnog svijeta u onaj njihov duhovni svijet kojeg zovu – Ona strana – ne znam, ali znam jedno: osjećam da je stalno uz mene.

Ova 21. zbirka poezije “Svjetlo mog života” nastajala je od 15.06.2009. do 05.05.2022. u razdoblju pisanja pjesama posvećenih mojoj mami Slavici, mojoj najboljoj prijateljici i Tati, a to traje do danas. Ova knjiga je posebna cjelina i tematski je neovisna od 1. zbirke poezije “Sjena duše”, 2. zbirke “Predvorje bijele tišine” i 3. davno napisane, a tek prije par godina objavljene zbirke poezije iz moje mladosti “Gola žena” kao i ostalih zbirki: “Plesač na žici”, “Na trgu ptica”, “Duša anđela”, ”Izbrisano lice”, “Moj tajni svijet”, “Kamen nije sam”, “Oči pune zvijezda”, “Tajna bijelih snova”, “Glasnici”, “Isus, ta vječna zvijezda sjajna”, “Ruža mog srca”, “Skriveno u momentu smiraja”, “Noć duše”, “Bijeli put”, zbirka priča “Marioneta iz prošlih vremena”, “Zašto bijeli lijiljani sanjaju?” i zbirke fantasy priča “Priče iz noćnih tišina”.

Moju 21. knjigu pišem za sebe, u tišini. Ima pjesama sa rimom, a i pjesama bez rime. U tišini pišem bez ikakvih utjecaja, osim onih mojih najdubljih, unutarnjih, riječi same izlaze, sve drugo je nevažno. Važno je ono ispravno, a to su duša i njeni putokazi i tako su nastale sve moje knjige.

U svim mojim knjigama su periodi zapisivanja mojih razmišljanja izraženih ponekad klasičnom poetskom prozom ili pjesmama u rimi, ali i u kratkoj formi pjesničkih minijatura kao i poezija pisana na raznim slikama, a to su sve stihovi o raznim životnim temama.

Ova knjiga obuhvaća poeziju koja je posvećena isključivo mojoj mami Slavici i mom Tati.

Ova knjiga je bez recenzije, jer nitko ne može napisati recenziju onog što osjećam kad se sjećam mojih dragih roditelja.

Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 05.05.2022.

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/varga21.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com