“Bijeli papaveri”, Slavice Juhas

Digitalnu knjigu “Bijeli papaveri”, Slavice Juhas, predstaviti ćemo uz pomoć manjeg djela recenzije knjige:

Osvrt na knjigu “Bijeli papaveri”, Slavice Juhas

Poznata je stvar da su riječi opasne. Kada ih jednom izrekneš ili napišeš, nema više povratka, one nisu ptice da se mogu uhvatiti i vratiti u krletku. Zato čovjek mora paziti što kaže, kome i kada, u kojoj količini, zašto je rekao baš to a ne nešto drugo…. A to je vrlo teško. No, ljudi su nam potrebni. Sam čovjek, bez ikoga oko sebe, ne može znati je li dobar ili loš, vrijedan ili ne, uman ili nimalo, nesebičan ili škrtulja prve vrste, ništa o sebi ne može znati, kaže Filip u jednome dahu kao da je to jedino on otkrio i sada širi mudrost ljudima dobre volje.

Ovo je već četvrta zbirka pjesama Slavice Juhas. Zadivljujuće, zar ne? Nikada još nisam susreo osobu koja tako brzo piše, iz koje izviru stihovi neumoljivom količinom, stvarno nisam doživio takvu brzinu nakupljanja senzacija i osjećaja, takvu mogućnost zapisivanju vlastite intime. Slavica Juhas očiti je dokaz da običan, svakodnevni život prosječnog “crva zemaljskog” (Čovjek, kako to gordo zvuči!) može postati inspiracija, može nadahnuti stvaranje odličnih stihova. To također znači da je naše svakodnevno “spašavanje svega što se spasiti dade” prava avantura te da ne moramo posezati za nestvarnim poticajima da bismo uživali u lijepome.

I, razveselila me ova zbirka. Jedan običan čovjek, eto, koji otkriva svoje vrijednosti, koji pokušava spasiti što se spasiti dade, za sebe, za svoje drage, za neke buduće poznate i nepoznate – vrijedno je truda svako ovo Slavičino nastojanje da oplemeni dan. Bilo čiji dan, moj, tvoj, njegov i naš. A ona spašava svoje osjećaje od zaborava, oni se pojavljuju, često izviru istim intenzitetom i u istom obliku, sve je to ona, i jad i briga, i protest i nježnost zaogrnuta, ljutica je i blagost… Ah.

Ugodno čitanje, ponovljeno, moj iscrpljeni Filipe.

Fabris Knez

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/juhas11.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com