“Vodič za Tantru”, Borisa Golića

Digitalnu knjigu “Vodič za Tantru”, Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg djela predgovora knjige:

Predgovor knjige “Vodič za Tantru”

Na ulazu kod mog obiteljskog liječnika piše:

“Kod prenošenja daha udisaj mora biti potpun.
Kad je potpun, mogućnost mu je velika.
Kad mu je mogućnost velika, moguće ga je produljiti.
Kad se produlji, može prodrijeti silazno.
Kad prodre silazno, mirno će se staložiti.
Kad se mirno staloži, bit će snažan i čvrst.
Kad je snažan i čvrst, klijat će.
Kad proklija, rast će.
Kad poraste, povući će se uzlazno.
Kad se povuče uzlazno, dosegnut će tjeme.
Gore se kreće tajna moć Providnosti. Tajna moć Zemlje kreće se dolje.
Onaj tko ovo slijedi, živjet će.
Onaj tko postupa suprotno, umrijet će.

Riječi uklesane u kamenu iz dinastije Zhou. 500 godina pr. n.e.

Te riječi redovito čitam kad idem k mom obiteljskom liječniku i te riječi su me inspirirale da se odlučim proučavati i pisati o tantri i tantričkoj masaži. I dobro je što sam sreo Zdravka, ali nije dobro što sam sreo Micu, jer ona je luda 100 gradi. Ja sam je zvao Mica Trofrtaljka, kao ona poznata srpska pjevačica cajki i narodnih pjesama. Pa mi se Mica Trofrtaljka ukazala u mojim snovima, uz nju mi se ukazala i Majka Omladina. Umjesto Reese Whiterspoon, ukazale su mi se Mica Trofrtaljka i Majka Omladina. To je bila moja noćna trauma ili mora, ali i to je prestalo. Sada očekujem da mi se Zdravko vrati iz Njemačke i da mi dovede neku mlađu ženu. Neku raspoloženu, ali manje zahtjevnu od Mice. Jer Mica i dalje traži svoja višestruka, tantrička sladostrašća i progoni me s tim. Uz to ona traži 100.000 kuna za silovanje, 100.000 kuna za povredu ugleda i časti i 100.000 kuna za duševne boli. I u svemu tom zlu, moram se javiti na sud, a tamo me čeka sutkinja Jagoda. Da si olakšam situaciju pišem In Memoriam svom prijatelju Tomislavu.

Citat o našem trenutnom stanju:

Želim si olakšati život, pa preispitujem nekakvu svoju životnu filozofiju, nekakve svoje životne poteze, nekakve životne poraze, neke životne odluke i svoje nekakve životne promašaje. Ohrabrujem se i u potrazi sam za sobom, jer ne želim biti žrtva sustava, jer ne želim biti izgubljen. Jer želim zatomiti letargiju i prazninu koja me okružuje. Krivim se za štošta, ali se i opravdavam za štošta. Ali problem je u tome što ne vidim smisao tog i takvog života. Naime, uskoro je obljetnica pada Vukovara, a ja ne idem na obljetnicu pada Vukovara. Stoga se ne priključujem Kolonama sjećanja. Jer tamo dolaze licemjerni, tusti, bogati i bahati ljudi, koji ne mare za nas sirotinju. Oni podržavaju nekakvu društvenu patologiju, oni navodno podržavaju naše vjersko, nacionalno i ideološko domoljublje i našu rasnu netoleranciju.

Kod nas se govori da se u obrambenom ratu ne mogu činiti zločini, ali i to je moguće. Jer na svakoj strani postoje ekstremisti i ubojice. Jer uvijek se nađu nekakve žrtve, uvijek se nađu nemoćni, oni koji vjeruju u pravdu i koji nisu ni zašto krivi. Stoga mi živimo u prošlosti i uzaludno tražimo svoje nestale. A izgleda da nema volje, ni sa hrvatske strane, a ni sa srpske strane da se pronađu nestali. A ipak se radi o 1.861 nestaloj žrtvi. Stoga se ja slažem s Miguelom de Unamunom kada kaže:

“Stvorili smo povijest punu laži, ispraznosti i lakomislenosti i to se jako osjeća.”

A ja ne želim sudjelovati u takvoj povijesti, ne želim ići na komemoracije i parastose. Nekad sam poznavao Željku i Višnju iz Vukovara i nekad sam pitao za njih, ali kao da su u zemlju propale, kao da su stvarno nestale, nitko mi ne zna odgovoriti gdje su i gdje da ih tražim. Znam da su bile u autobusu za Vukovar i više ništa ne znam o njima. I dok ih ne pronađem, ja ne idem ni na kakve obljetnice, ni na kakve komemoracije, ni na kakve mimohode, ni na kakve kolone sjećanja.

Boris Golić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic49.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com