“Frik iz kvarta ponovo napada”, Zlatka Majseca 

Digitalnu knjigu “Frik iz kvarta ponovo napada”, Zlatka Majseca, predstaviti ćemo uz pomoć predgovora knjige:

FRIK IZ KVARTA PONOVO NAPADA

Samo dvije godine nakon istoimene duhovite zbirke članaka objavljenih na blogu www.kronikevg.com, Zlatko Majsec, frontmen, gitarist i autor velikogoričkog rock benda Mel Camino ili kako se u šali odnedavno voli nazivati Majsex po jednoj anegdoti, sakupio je novu kolekciju s produljenim dodatkom ‘ponovo napada’.

Samo, ovaj puta s jednom znakovitom razlikom – sve ovdje sabrane tekstove nije direktno prenio s bloga na tiskano izdanje već im je dao nove oblike, verzije, začine, forme i suštine radeći feljtonske prepravke i popravke budući da ih na blogu redovito objavljuje u utanačenom ritmu od po jednog teksta tjedno pri čemu ih katkad umije generalno promašiti s obzirom na agregatno stanje dotičnog trenutka, kako i sam priznaje što se može iščitati između redaka.

“Frik iz kvarta opet napada” je štivo za ‘našu’ generaciju inteligentnih rockera sklonih zajebanciji, seksu i hedonizmu, a opet nije čisto rollingstone/ britpop/ indie-rock/ indie-folk nafuravanje. Majsec je sasvim drugačiji i originalan je kad piše. Razvija se i vjerojatno će kao pisac napraviti puno više nego kao glazbenik. Priznajem, malo duže mi je trebalo da ovo djelo pročitam, ali sam uživao u njemu. U svakoj rečenici, svakom opisu, svakom događaju, svakom vicu, štosu na račun zatamanjenog bećarenja iz birtije zbog kojeg, po novim zakonima možete biti degradirani, pa čak i osuđeni pred zakonom koji štiti, zna se koga. Ovo djelo opisuje našu stvarnost iz koje ne možemo pobjeći, jedino u Irsku i na Island, a možda i još negdje.

Ova knjiga ima dozu humora poput čuvenih filmova “Ko to tamo peva” i “Maratonci trče počasni krug”, te TV serija “Gruntovčani” i “Ima neka čudna zemlja”. Iz prizme 21. stoljeća. Sarkastično, ironično, cinično, komično, čak i degutantno s opravdanim razlozima, ali nadasve odlično zabavno da se nakon svake pričice i pjesme razgali osmjeh u duši. Baš me zanima kako će jednog dana izgledati prijevod na neki strani jezik jer će ga zasigurno biti kad se ‘upije’ ovo o čemu Majsex govori, a ima vrlo bliske sličnosti s Matej Krajncom, Alexom Cepušem, Ante Tomićem, Monthy Pytonima i Alan Fordom.

Horvi

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/majsec2.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/