“Čovjek i kozmologija”, Zlatana Gavrilovića Kovača

Digitalnu knjigu “Čovjek i kozmologija”, Zlatana Gavrilovića Kovača, predstaviti ćemo uz pomoć predgovora knjige:

RIJEČ AUTORA

Naslov ove knjige “ČOVJEK I KOZMOLOGIJA” počinje naslovnom stranicom astronauta i partizanskom pričom mog oca. Bosna zimi, bilo je jako hladno, kolona partizana je bila u pokretu i on je slušao glasna zapomaganja jednog borca na čelu kolone koji je bio bos, a iza njega su na poljskom putu ostajali krvavi tragovi njegovih stopa.

Ova knjiga sadrži 25 eseja i negdje oko dvadesetak mojih slika koje su nastajale u novije vrijeme. Ja sam od ranije imao neke crteže, nacrte i fotografije modela mojih skulptura, a sada je bilo potrebito da se taj slikarski interes kompletira jednom serijom slika na platnu, točnije akrilika na platnu. Tako se dobiva potpuniji uvid u moj slikarski opus koji je jednim dijelom već predstavljen čitateljstvu u mojim ranijim knjigama.

Što se pak tiče eseja i njihovog sadržaja, sve su to naše krvave teme i moje viđenje političkih i socijalnih prilika neposredno pred raspad zajedničke države pored već uobičajene kozmološke problematike kojom se bavim već decenijama. Po tome se ova knjiga ne razlikuje mnogo od ostalih mojih kozmoloških knjiga koje su se bavile istom ili sličnom problematikom.

Novo je jedino još u tome, da se jedan broj eseja bavi osobnim prilikama moje obitelji koja je stjecajem nepovoljnih okolnosti bila žrtvom bivšeg režima, a taj se nepovoljni trend nastavio i u novoj australijskoj sredini zahvaljujući nacionalnim predrasudama Britanaca koji su u hrvatskom slučaju vidjeli samo demonstraciju starog hrvatskog konzervativizma.

Bilo je, dakle, potrebito otkloniti te zablude, što nije bilo nikako lagan zadatak i dalje nastaviti putem imajući Dantea na umu: “Oni neka govore, a ti idi dalje.”

Jedino što se još pouzdano još ne zna dokle smo na tome putu stigli.

Dr Zlatan Gavrilović Kovač, U Adelaideu, 15.10.2019

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic47.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/