“Codex Seraphinianus”, Luigija Serafinija

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

Digitalnu knjigu “Codex Seraphinianus”, Luigija Serafinija, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige:

Codex Seraphinianus – najneobičnija knjiga na svijetu

Ilustrirana enciklopedija “Codex Seraphinianus”, prvi put je objavljena 1981. godine i odmah je prepoznata kao jedna od najčudnijih i najljepših umjetničkih knjiga ikad napravljenih. Ova vizualna enciklopedija nepoznatog svijeta napisana na nepoznatom jeziku potaknula je mnogo rasprava oko njezinog značenja.

I dok je sama poruka knjige možda nejasna, njezina je svrha očigledna: brišući razlike između umjetničke knjige i umjetničkog objekta, ovo izdanje knjige – redizajnirano od strane autora, sadrži nove ilustracije i predstavlja ovaj jedinstveni rad u novom, neusporedivom svjetlu.

S pojavom novih medija i oblika komunikacije i kontinuiranim informacijama, Codex Seraphinianus je sada relevantniji i pravodobniji nego ikad.

No, da vas ne bi dugo držali u neizvjesnosti oko samog značenja i svrhe ove knjige reći ćemo vam da je u jednom razgovoru na Oxforskom sveučilišnom društvu bibliofila Serafini je izjavio da jezik kojim je pisan Kodeks zapravo nema nikakvog smisla jer je pišući knjigu želio čitatelju prenijeti osjećaj koji djeca koja ne znaju ni čitati ni pisati osjete pred knjigama za odrasle.

U Zagrebu dana 22. 10. 2017. Nenad Grbac

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/serafini.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/