Predstavljamo vam pisce i književnike: Miljenko Sušac

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Miljenko Sušac

Bilješka o piscu

Rođen je 1962 u Crnopodu-Ljubuški.  Zaređen je u Zagrebu 25.06.1995.

Na ispomoći u župi sv. Jeronima u Zagrebu. Član je Družbe Marijinih Misionara ili Monfortanca.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

“Pobožnost Anđelima”; digitalne knjige, 2011.

http://www.digitalne-knjige.com/susac.php

—————

Naslovnice knjiga:

———–

Predgovor knjige

Anđeli su duhovna bića, koja je stvorio Bog. Oni okružuju Božje prijestolje, blagoslivljaju Boga, slave ga i zahvaljuju mu. Dobri Bog je sve mudro i s ljubavlju stvorio, a njegova bića u slobodi trebaju odgovoriti na tu ljubav i služiti mu.

Biblija i crkveno učiteljstvo uče da su neki od anđela zlorabili svoju slobodu i nisu htjeli služiti Bogu te su otpali od njega i postali zli duhovi. A dobri anđeli vrše volju Božju, ostvaruju planove Božje Providnosti i njegove Očinske skrbi, čuvaju i štite ljude.

Sveto Pismo nas uči da Bog šalje svoje anđele i kao glasnike na zemlju, a Crkva naučava da svaki čovjek ima anđela čuvara koji ga prati od rođenja do smrti. Časteći svete anđele zahvaljujemo Bogu što nam po njima daje tolika dobra i milosti. Sjedinimo se i mi s anđelima u slavljenju Boga i budimo ustrajni u njegovoj službi.

Duži niz godina na raznim europskim jezicima smo skupljali tekstove svetačke i pobožne tradicije o anđelima i njihovu štovanju te ih sabrali u ovaj mali priručnik. Da ne bismo nepotrebno opteretili tekst, ne donosimo izvore svih preuzetih citata.

Dao Bog, Majka Božja i zagovor svetih anđela da objavljivane ove knjižice donese obilje duhovnih plodova u našem hrvatskom narodu.

Miljenko Sušac s.m.m. – misionar monfortanac

 

——-

Napisao, uredio i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.