“Sreću treba uhvatiti”, Marijana Sviličića

Digitalnu knjigu “Sreću treba uhvatiti”, Marijana Sviličića, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg djela recenzije knjige:

Osvrt na knjigu: Sreću treba uhvatiti (Male priče za dušu II)

Sreću treba uhvatiti jer ona ne kuca na naša vrata tako često i kada zakuca, treba joj širom vrata otvoriti i dobrodošlicu joj poželjeti.

I zato Sviličićeve Male priče za dušu (II) koje nam se po drugi put u nastavku velikodušno, nesebično nude treba prigrliti i kao amajliju ih za sreću sa sobom svugdje nositi.

Marijanove Male priče za dušu tako su velike i krijepe nam i snaže dušu. Što ih se češće i duže čita, nekako za divno čudo sve su veće, nadrastaju same sebe, izlaze iz okvira obične, male pričice i sve nas više, moćnije, nježnije plijene. U svakom novom iščitavanju te pričice kratkoga daha sve su punije, zaobljenije i sve su nam draže i ljepše jer se u njima prepoznajemo i iz poruka – pouka njihovih učimo, odrastamo i sazrijevamo shvaćajući kako se ljepota života sastoji baš u malim, sasvim običnim, jednostavnim stvarima i gestama. Od prve priče pa do zadnje nižu se krugovi ljudskog života koji se polako, neosjetno, ali sigurno zaokružuju u jednu jedinstvenu, zaokruženu cjelinu.

Sviličić nas želi upozoriti na svoj tihi, mirni, nenametljivi, profinjeni način na moguće dublje značenje i poruku svojih pričica koje su se duboko utisnule u njegovu podsvijest i koje ga progone i u zrelim godinama, ali ih se on pokušava i uspijeva riješiti onako kako najbolje zna i umije. Zato su njegove priče za dušu često i anegdote sažeto, kratko i duhovito napisane, ali nikada nisu i zajedljive, iako anegdote imaju i tu odliku.

Zbog svih ovih razloga, a ima ih još koje nisam u ovom kratkom prikazu stigla uklopiti, moja preporuka je: Čitajte Male priče za dušu Marijana Sviličića!

Ljubica Šego

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/svilicic4.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com