“Putovanje do vrata sreće”, Marijana Sviličića

Digitalnu knjigu “Putovanje do vrata sreće”, Marijana Sviličića, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg djela recenzije knjige:

Esejističko putovanje kroz Sviličićeva Vrata sreće

Ovo je već peta knjiga plodnog književnika kroz koju sam prošetala da bih uspješno otključala Vrata Marijanove sreće. Rado priznajem da su me stvaralački, kreativni , zanimljivi napori autora uspjeli toliko zainteresirati i zaokupiti da sam s užitkom proputovala kroz autorov svijet i prihvatila ga, kao da sam i ja jednim velikim dijelom sudionica njegova svijeta, kao da se i sama prepoznajem u onome o čemu se istinski trudi da nam kaže, da nas uvjeri da je taj njegov koloritni, životni svijet i moj, i naš svijet i da ga kao takvog i priznajemo. Marijanova djela satkana su od iskustvenog doživljava, a stvarana s toliko lakoće, sa stilom toliko naoko jednostavnim, vještim, a zapravo složenim da, kada već krenemo u promenadu kroz njegov svijet, kada prođemo kroz Vrata sreće, povratka više nema. Ne poželimo zastati, okrenuti se, vratiti, nego idemo dalje i odjednom tvorac postajemo mi, zaboravljamo tko se skriva iza tih vrata koja najprije skromno, gotovo stidljivo, pa i nevoljko otključavamo ih, a onda se više ne osvrćemo unazad, krećemo dalje i poistovjećujemo se s tvorcem, postajemo dio njega, duše njegove dobre, zdrave, neiskvarene.

I, evo nas sada na njegovom petom putovanju (ako se ne varam) u kojem sudjelujemo i mi, ne samo kao čitatelji nego i kao sudionici i sve se odvija filmskom brzinom i mi uživamo u društvu našega maestra. Zašto smo tu? Sviličić postavlja pitanje i daje odgovor: – Tu smo da volimo i da budemo voljeni…. Pojednostavnimo život. Odbacimo ono što nam ne treba.

Vrata sreće knjiga je puna lijepih primjera, iznenađenja, inspiracija, prizora čitatelju dobro znanih i baš zato je privlačna, svježa i daleko je od dosadne knjige koja zamara i odbija nas. Dapače, baš zato nas privlači. Vrata sreće, kao i sve prethodne piščeve knjige, sastoji se od mnoštva kratkih, ponekad gotovo minucioznih tekstova koji su lako probavljivi i svjesni smo da možemo predahnuti kada god poželimo, i to je , rekla bih, još jedna prednost Sviličića kao pisca, i to prednost koja se ne može zanemariti. Zato svaki put kada me Marijan zamoli da napišem nešto o njegovim djelima, objeručke prihvaćam jer znam da čitanje i interpretacije njegovih tekstova ne umaraju, nego privlače me snagom svoga vještog stila, konciznog, jezgrovitog, pismenog, kvalitetnog i, naravno, poruka koje to djelo nosi u sebi. A naš Marijan, i kada napiše novu knjigu, ne posustaje i svaki čas šalje mi dodatke koje nemam srca odbiti jer i sama sam takva i tako nižu se nove spoznaje, novi kratki tekstovi, ali nikada se ne ponavljaju, nego uvijek iznova su novi i zato i zanimljivi i vrijedni pažnje. I opet moj vam je prijedlog, štovani čitatelji i ljubitelji publicističkih djela Marijana Sviličića, da otvorite i ovu knjigu i počnete je čitati jer nema ni jednog jedinog teksta u kojem vam autor ne otvara Vrata svoje i vaše sreće. Zaista nema, i u to ćete se brzo i sami uvjeriti. Za svakoga ponešto pa i više od toga. To je dar svima nama koji se odlučimo zaploviti oceanom tvorčeva djela.

I, eto, da ne idem u nedogled s nabrajanjima i analizama, vrijeme je da se baš ovdje, među tim našim rukama, zaustavim, a vama svima od srca želim da uspješno otključate Vrata sreće i krenete na izazovno putovanje koje ima za svrhu da vas i nas svih usreći i da se prepoznamo u ovoj lijepoj, vrijednoj, edukativnoj knjizi Vrata sreće kvalitetnog, ozbiljnog pisca Marijana Sviličića. Uživajte u čitanju ovoga divnoga gospodina čija je duša meka, topla, svilena (što potvrđuje i njegovo prezime). Do idućeg javljanja jer ovaj vrijedni, marljivi pisac ne odustaje, nego punom parom i dalje stvara za svoju osobnu i našu radost.

Recenzentica Ljubica Šego, prof., književnica

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/svilicic.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com