“Doba besplodnog duda”, Slavice Juhas

Digitalnu knjigu “Doba besplodnog duda”, Slavice Juhas, predstaviti ćemo uz pomoć recenzije knjige:

I na kraju

I na kraju ove zbirke morala sam progovoriti jer sam iskreno, stvarno iskreno bila dirnuta stihovima. I slikama koje su stihovi stvarali u mojoj glavi, u mislima, negdje u zaumlju. Uspjela sam čuti razgovor s raspjevanim tišinama, osluškivala drhtaje jedne vrlo nesretne duše koja koristi verbalni jezik za svoje neverbalne nemire.

Pokušavala sam se penjati uz kišne kapi koje su obilno pljuštale pored mene. Htjela sam i – pobjegla jer nisam uspijevala.

Rastužila sam se duboko osjećajući bol za nestankom majke, njezine, moje, majke koja je znala ili nije uspijevala uvijek utješiti svoje dijete, a dijete se trudilo koliko je moglo, pokušavalo i plakalo, jecalo i pružalo dlan da pogladi majčino lice u odlasku. Držalo mršavu ruku koja je već posezala za drugim svijetom, ispruženu prema onima koji su došli da joj pomognu u prelasku, da je obaspu ljubavlju koju joj za života nisu uspjeli dati… dok je u njezinim grudima zadnjim dahom jecao ovozemaljski život.

U polumračnoj sobi ponoćne tišine. A suze su nijeme, teku slane i teške, dok se vraćamo u svoju svakodnevnu rutinu, svoje malene laži i intenzivne tuge koje ruju, ruju i dube u nama, bolno. Gdje smo uznemireni trajno?

Zato sam morala ovo izreći.

Zlata Knez

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/juhas12.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com