“Istek vremena”, Slavice Juhas

Digitalnu knjigu “Istek vremena”, Slavice Juhas, predstaviti ćemo uz pomoć najave knjige:

Osvrt na knjigu “Istek vremena”, Slavice Juhas

Nakon trinaest zbirki pjesama pjesnikinja Slavica Juhas odlučila se okušati i u pisanju proze, pa je tako nastala knjiga “Istek vremena”, kao zanimljiv spoj poezije i proze.

O Slavici kao pjesnikinji puno je toga rečeno, pa nema potrebe da se i mi upuštamo u ocjenu njenog poetskog djela. No, proza to je već nešto drugo.

Naime u ovom djelu vidi se da je pjesnikinja u potpunosti ovladala i poetskim zanatom i da piše i dobro i zanimljivo. Istina tu i tamo može zasmetati prevelika upotreba hrvatskih imena, no to je mana od koje pati velika većina književnih djela napisana na Hrvatskom jeziku. Televizijske serije da i ne spominjemo.

Nama osobno najzanimljivije su priče povezane s autoričinim osobnim životom i njenom rodnom Istrom. U tim pričama Slavica nas uvlači u svoj svijet, njene riječi i pisanje djeluju i autentično i autohtono. Jezik i stil pisanja isprepliću se s glavnim junacima priča.

Priče odišu životnošću i bave se običnim ljudima. Priču o njenoj majci doživjeti ćete i kao prikaz života starijih ljudi, no i kao anegdotu. Istu tu anegdotalnost otkriti ćemo i u većini drugih priča.

Očito je da je Slavicu Juhas na pisanje proze potaknula činjenica da pišući prozu može zabaviti i druge, no i samu sebe.

I upravo to je ono zbog čega ova knjiga ima našu preporuku.

U Zagrebu 14. 04. 2022. Nenad Grbac

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/juhas9.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com