“Doviđenja, idem u život”, Dragana Miščevića

Zbirku pjesama “Doviđenja, idem u život”, Dragana Miščevića, predstaviti ćemo uz pomoć osvrta na knjigu:

OSVRT NA ZBIRKU PJESAMA “DOVIĐENJA, IDEM U ŽIVOT”, DRAGANA MIŠČEVIĆA

Dragan Miščević ovaj nas je puta poslije tri zbirke kratkih priča ili pripovijetki odlučio iznenaditi i objaviti i zbirku poezije po imenu “Doviđenja, idem u život”.

Najveću podršku u objavi te zbirke kao što to i u posveti knjige navodi pružila mu je njegova supruga Branka. Njoj je posvećena i uvodna pjesma u zbirci.

No, upitajmo se kakve to pjesme pjesnik Dragan Mišćević piše? Naš zaključak je da autor piše maštovitu i dobru poeziju protkanu istom onom notom duhovitosti koju ćemo sresti i u njegovim proznim djelima. Očito je da za autora poezija nije samo slaganje i nizanje odabranih riječi, već da on u svojoj poeziji traži i smisao i svrhu.

Posebno je zanimljiv dio zbirke u kome autor propitkuje sebe i bavi se odgovorima na mnoga pitanja. Pitanja na koja postavlja i daje poetski odgovor su: starost, slabost, sebičnost, samoljubljivost, odnos prema politici, prolaznost, vrijeme i još mnogo toga.

No. negdje na rubu primjećuje se i autorova melankolija, opčinjenost prirodom i načinom života ljudi iz njegova kraja, Tu melankoliju najviše ćete primijetiti u pjesmama “Točno u podne” gdje autor kaže:

Točno u podne,
Zatišju cvrkuta i zvona,
Sunčana zraka
U peludu moga ja
Titra na otkosu magličastu
Jasenovom listu i treptaju topole,

Ili u pjesmi “Hrast”, koja počinje sljedećim stihovima:

Prolaze pored njega auti i ljudi,
Sjećanja, na zlo i dobro, budi.
Ledile ga hladne kiše, zima oštra,
Milovala magla starog Kloštra.

Uglavnom zbirka poezije “Doviđenja, idem u život”, Dragana Miščevića zanimljivo je djelo koje će se svidjeti svim ljubiteljima poezije koji u poeziji traže i smisao, a ne samo nizanje riječi i rečenica.

Upravo zato ova knjiga ima našu preporuku.

Nenad Grbac, u Zagrebu 02. 03. 2022.

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/miscevic4.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com