“Čudna knjiga za čudne ljude”, Slavomira Cune Miljevića

Digitalnu knjigu “Čudna knjiga za čudne ljude”, Slavomira Cune Miljevića, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg dijela uvoda u knjigu:

UMJESTO PREDGOVORA

Završavajući prije par godina “Knjigu o čudima”, bio sam skoro uvjeren kako je moje putovanje kroz više razine svijesti privedeno kraju. Poput svojevrsne rekapitulacije prijeđenog puta i na njemu proživljenih slika i osviještenih spoznaja o poljima osobne svijesti, tako nastala sinteza svega, činila mi se potpuno zaokruženom.

Međutim, više mjesečni period koji je uslijedio poručio mi je kako sam još uvijek poprilično udaljen od istinitosti takvih zaključaka. Neka nova mentalna putovanja; vizije izmiješanih vremenskih koridora, sve više i češće slale su mi upozorenje o nečemu što mi tek predstoji za razumijevanje.

Ono što je posebno iritiralo, a u nekim trenucima i počinjalo zabrinjavati, bio je čudan subjektivni osjećaj sve težeg i nelagodnog nošenja emotivno-mentalnih tereta povezanih s takvim vizijama i doživljajima. Ako se uz to nadodaju i sve učestalije spoznaje o “rupama” u uspostavljenom sintetiziranom tkanju, postalo je logično kako mi predstoji barem još jedno “dubinsko putovanje” kroz vlastito osobno polje. Stotinjak zabilježenih papirića koji su čekali u posebnoj terminskoj mapi, na kojima su svoje mjesto na uvijek isti način nalazile spomenute spoznaje i doživljene iskrice misaonih obrazaca, samo su potvrđivale takav zaključak.

No, da bih na takvo putovanje uopće mogao krenuti, od samog početka razmišljanja o nastavku davno započetih putovanja bilo mi je jasno kako je uspostavljenu sintezu prethodno potrebno rastaviti na nekolicinu njenih strukturnih dijelova.

Jedino izraženi u svojim oblicima zajedničkih načela i zakonitosti mogli su poslužiti kao temeljna podloga iz koje će se izdizati novo zdanje nedostajućeg sadržaja… zdanja, koje je na neki, po malo nelogičan način, sve prethodno ispričane priče s njihovim ulogama, opet uvodio na proscenij novo započetog segmenta životnog kazališnog komada.

Vraćajući se na tri davno završene knjige koje sam iz milošte nazivao “sjemenskom trilogijom”, uspijevao sam tu novu priču započeti s tri temeljne spoznaje koje je svaka od njih nosila kao vlastitu “crvenu nit”.

Na prvom mjestu – koliko se god danas činila logičnom i jednostavnom, a u ono doba vrhunskim dosegom vlastite svijesti – svojom se objavom nametnula spoznaja o “neupitnosti osobnog polja svijesti”.

Ako joj se pritom nadoda doživljeni uvid u njegovu ulogu gradbenog elementa super složene strukture Zajedničkog (time istovremeno i više dimenzijskog) polja svijesti, dileme oko dosegnutih razina svijesti nije moglo biti.

Na drugom mjestu, poput nekog novog, no posve funkcionalnog koraka na tom započetom usponu, uslijedila je spoznaja o doslovnom: “paralelizmu” viših dimenzija i osobnog polja svijesti.

U tako pojednostavljenoj definiciji relativno sam brzo stigao i do razumijevanja višedimenzionalnosti i njega samoga.

Slavomir Cune Miljević

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/miljevic3.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/