Kupljeno na stečajnoj dražbi (iz knjige “Meni se još ne umire”, Borisa Golića)

Moja bivša žena još uvijek misli da će i njoj netko nešto oprostiti i zaboraviti. Ona još živi u socijalizmu i očekuje da će joj zadnje kreditne rate biti u protuvrijednosti kutije šibica. Ona očekuje da će joj netko otpisati dugove. Jer ona je blokirana duže od tri godine, jer ona misli da su dugovi u zastari i da ih treba otpisati. Ona ni ne zna da je Vlada donijela odluku o ubrzanim osobnim stečajevima i o ubrzanom stečajnom bankrotu. Ona također ne zna ili zna da se zbog korona virusa odgađaju osobni stečajevi, osobni bankroti i stečajne dražbe. Ali bez obzira na sve to, ona je čula za Cicciolinu i za njenu izložbu i prodaju gaća, grudnjaka, čarapa i cipela. Uz to ona još uvijek sanja svoju vječnu ljubav. Ona zna ili ne zna da novac ne jamči sreću u životu, pa ga nemilice troši. A bit svega je u pametnom i učinkovitom trošenju novaca. Jer što se ima od toga kada se nešto beskorisno profućka.

Jer novac se mora trošiti na ispravan način. Barem ja tako mislim. Inače ćeš doživjeti svoj crnilo. Jer javni bilježnici samo čekaju da nekome uruče svoje ovrhe, svojih 400.000 novih ovrha, a samo ih korona virus sprječava da to učine. I ta odgoda ili obustava ovrhe je kratkog daha, samo dok traje korona virus. Pa ima i onih koji bi da korona virus vječno traje. Nitko ne bi otplatio svoje dugovanje, nitko ne bi otplatio svoju glavnicu i kamate. A ja sam ostario, ali nisam na čistu, ima li matematika ikakvog smisla u našem životu? Jer viša matematika je nerazumljiva i učiš je da bi je zaboravio. A privrednu, ili poslovnu matematiku mi ne učimo. Gotovo nitko od nas ne zna izračunati kamatni račun.

I valjda zato nas ganjaju i proganjaju kamatari jer ne vraćamo dugove. Jer mi te dugove ne znamo izračunati, valjda to znaju ti kamatari sa tri razreda osnovne škole. I valjda zato nam prijete batinama. Ne prijete meni, ali prijete mojoj bivšoj ženi. Jer ona živi rastrošno i brige njih što ona ima samo jednu nekretninu. Oni će joj u svakom slučaju nauditi, jer ona se zadužila, pa je red da to ona vrati. I brige njih što je ona sada očajna i brige njih što je ona pokrenula predstečajnu nagodbu. Oni žele svoj novac, uvećan za kamate. A ja ne želim s tim imati išta. Jedan takav dug sam joj riješio, a sa ovim novim nemam ništa i neću ga rješavati. Uz to ne želim se ja svađati i sukobiti sa mojom bivšom ženom. Ako želi biti Cicciolina, neka bude i neka nudi svoja dilda i svoje donje rublje.

Jer ona je postala flundra i droljetina, lošeg je imovinskog stanja, ima patološke seksualne sklonosti, privlače je i kriminalci i zločinci, a ja ne želim ništa imati s tim. Baš me brige za njenu izjavu da je sve to posljedica loše karme. Ja želim živjeti u miru i ne želim ju kontrolirati.. Baš me briga što je država braniteljima otpisala milijardu kuna, pa se valjda i ona nada da će to netko i njoj učiniti. Stoga sam ja van seksualne funkcije, nemam seksualnih želja, a ni libida. Uz to, mi se smanjio i moj veseljko i s mojom bivšom ženom sam postao erektilno disfunkcionalan. A moju bivšu ženu je spopao nečastivi, i ne da joj mira. A ja bih bio velika i stara budala kada bih sve to trpio. Jer ona doživljava svoje padove i uspone, jer ona nemilice troši novce koje nije zaradila. A briga mene što je ona nekome lijepa, atraktivna i zabavna.

Neće ona mene više varati i opelješiti. Neću ja više upadati u njene osmišljene ili neosmišljene klopke. Neću ja više biti bankomat za njene financijske operacije. Jer to njeno ponašanje je za mene zbunjujuće. To izmiče mojoj kontroli, jer to su suptilni znakovi bipolarnog poremećaja, jer to su pokazatelji njene čudne osobnosti. Jer ona mi dolazi raspoložena, čudnovatog ponašanja, s nekakvim projektima, jer ona mi ubrzano govori pod utjecajem alkohola i govori kako će zaraditi na prodaji svojih gaćica, grudnjaka i cipela. Pa tko će joj to kupovati? Ja ne poznam nikog takvog. Mi smo ovdje konzervativna sredina, svoje fetiše skrivamo i ne kupujemo nove. Uz to, imamo dug prema bakama preko 17 milijardi kuna, a prema kamatarima se ni ne zna. I ja pitam moju bivšu ženu:

„Zašto si ti pala u dugove? Nisi li ti zaradila na našoj rastavi? Nisi li ti sve uredno dobila? Nisam li ti ja sve uredno isplatio.“

„Pa i nisi.“

„Sve sam ti po zakonu isplatio.“

„Možda i jesi. Znaš mene, meni to nije dovoljno. Meni treba još. Ja sam u depresiji, ja sam anksiozna, tražila sam banku da me blokira.“

„Briga mene za tvoje probleme. Znaš li da će te nakon korona virusa deložirati i staviti ti na bubanj tvoj stan.“

„Ne mogu oni to sa mnom.“

„Ali mogu to kamatari. Brige njih što je to tvoja jedina nekretnina.“

„Misliš da će to oni učiniti?“

„Izbacit će te van, nikoga neće ni pitati zbog toga.“

„Hoćeš li me ti primiti natrag?“

„Neću. Idi svojim roditeljima.“

„Ne mogu k njima. Znaš kakvi su oni.“

„Briga me kakvi su oni. Ako te primaju, idi k njima.“

Jer ja bih htio astralno i izvantjelesno poletjeti. Briga mene za probleme moje bivše žene. Promijenio sam bravu i zaključao sam se. Nabavit ću ja svoju opojnu i halucinogenu supstancu, svoj kaktus pejotl i meskalin. I pronaći ću ja svoj solarni pleksus i svoje točke prolaza i prijelaza u duhovni ili astralni svijet. A onda ću se odlučiti kuda ću otputovati. Hoće li to biti prošlost, sadašnjost ili budućnost. Možda bi najbolje bilo otputovati u budućnost, jer prošlost nam je sumorna i teška, a takva nam je i sadašnjost. A ja bih htio astralno letjeti kroz svoje Čistilište, svoj Raj i svoj Pakao. Želim pronaći svog Pratitelja i s njim ići kroz sve to.   Jer nikako ne uspijevam biti spontan s mojom bivšom ženom, jer ja više nisam i ne želim biti uspješan poduzetnik i biznismen, jer ne želim ovršiti FINU.

A kažu da je moja bivša žena prodala par svojih gaća, vibratora, dilda i grudnjaka za 700 kuna, a dobila je inspekcijsku kaznu na 10.000 kuna. Jer joj je razna inspekcija: gospodarstvena, turistička, sanitarna, tržna, financijska i svaka druga, otkrila niz nepravilnosti. Može se reći da je turistička inspekcija tu bila najžešća, pa nismo li mi turistička regija, ali bez turista. Zadnji turist je tu bio preklani. A ostali inspektori su prvo sve pročešljali, pa su utvrdili niz prekršaja, pa su utvrdili neposjedovanje dozvole za rad, pa su utvrdili da sigurnost nije na prvom mjestu, pa su utvrdili da se nisu poštivale mjere vezane za korona virus, da se plaća gotovinom zaraženom bakterijama, da se ne plaća mobilnim aplikacijama i internet bankarstvom. Pa su utvrdili rad na crno, pa je sanitarni inspektor otkrio legionelu, pa je sanitarni inspektor utvrdio da moja bivša žena ne posjeduje tražene sanitarne i higijenske uvjete, ma što to bilo i ma što to značilo.

To je značilo da se nije moglo proći s upozorenjem, nego je mojoj bivšoj ženi udijeljena kazna od 10.000 kuna. A moja bivša žena je maksimalno komplicirana, ona kaže da je kompleksna, a ja kažem da nije jednostavna. Jer ne želim ni ja širiti negativne konotacije. No, kažem da oni nije jednostavna, pa se počela svađati s tim umnim ili veleumnim ljudima. Govorila im je:

„Žalit ću se ako treba i ustavnom sudu i sudu u Strasbourghu. Krvi ću vam se napiti, neće to proći samo tako. Valjda ja mogu prodati svoje intimno rublje, svoje vibratore i svoja intimna pomagala.

To je moje elementarno pravo.“

Netko od tih inspektora kaže:

„To naš zakon ne dozvoljava.“

„Dosta mi je vaših dvostrukih kriterija. Da su Josipa Rimac ili Gabrijela Žalac to učinile, nitko im to ne bi branio, a meni se to brani i mene se kažnjava.“

„Vi se ne pridržavate i ne poštujete mjere vezane za korona virus.“

A ona okrene glavu i nastavi po starom. A ti inspektori ne znaju stati, pa su se zaustavili na brojci od 10.000 kuna kazne, zlu trebalo ili ne trebalo. A mogli su oni napisati i kaznu od 30.000 ili 50.000 kuna. Mogli su, ali nisu. A oni su tu da suzbijaju kriminal, samo to im se baš ne radi, pa se brinu za nas stoku sitnog zuba. Na nama treniraju svoju strogoću i vježbaju da ne bude kako ja hoću. Pa je zato ili stoga skočila cijena marihuane i ostalih opojnih droga, jer granice su zatvorene i nisu protočne. Pa su skočile cijene zaštitnih maski, zaštitnih sredstava i medicinskog alkohola. Ali je zbog zatvorenih granica palo krijumčarenje ljudima. Ima nečega dobroga u tom sivilu ili crnilu.

Ali Vlada nam prijeti da će od 18. listopada odmrznuti moratorij s ovrha za 400.000 blokiranih, da će već oni pronaći rješenje za blokirane, da će FINA ponovo plijeniti novac s računa građana, da će nam doći crna jesen. Jer netko kaže da se mora pomoći vjerovnicima da naplate svoja potraživanja, pa se valjda zato donosi taj Ovršni zakon. I ti blokirani će biti na paklenskim mukama, bježat će od svojih vjerovnika, kud koji mili moji. I kažu da se deložacije neće obavljati zimi, nego na proljeće. A da će to biti horor za moju bivšu ženu, bit će.

Stoga, ću se ja dva puta zaključati, pa neka ona ide svojim roditeljima. Uz to, ona bi trebala proglasiti osobni stečaj, riješiti se dugovanja, stegnuti kaiš, pa onda kud koji, mili moji. Jer ona je kao naša Crkva, umjesto da su smanjili sve te državne dotacije i donacije, da su smanjili davanja iz proračuna, oni traže barem još toliko.

Jer oni imaju svoju listu projekata, jer oni su čuli da ćemo od Europske zajednice dobiti 20 milijardi kuna. I zašto oni ne bi tražili, zašto ne bi i oni omastili brke.

 

—————————————–

 

Boris Golić

Ova slika je simbolična i ne odgovara stvarnosti.

Rođen je 1958. godine u Belišću. Do sada napisao:

2010. godine – 55+, „Posljednji Gutmann” i „Tamna strana mog Mjeseca”.

2011. godine – „Vražja divizija” i „Vražja divizija II”.

2012. godine – „Izvan koncepcije” i „Paintball”.

2013. godine – „Zovem se 55+” i „Više se ne zovem 55+”.

2014. godine – „Investitor” ; „22 kvake” ; „Tribunj via Čanak” i „Analiziraj me!”.

2015. Godine – „Nema lijeka za naš blues”; „Izborna lista”; „Svijet okrenut naopako”; „Unatoč i usprkos svemu”.

2016. Godine – „Gimnazijski dani”; „Slavonska molitva”; „Izbjeglica”; „Turci među nama”; „Romi među nama”; „Srbi među nama”.

2017. godine – „Hrvati među nama”; „Seksualni vodič za ruralne frajere”; „Put u Munchen”; „Argentinski tango”, „Strah od stranca”.

2018 .godina – „Biti ili ne biti hrvatski tajkun”; “Bjegunac”, Joe, i tu je Amerika”, “Posljednji Prandau – Normann”, „Put u pakao popločen je dobrim namjerama”.

2019. godine – „Posljednji Podunavski Švabo”, „Poplava”, “Kako uništiti grad Vukovar”, “Ustaše i Četnici među nama”, “60 plus”.

2020. godina – „Moja Biblija”, „Made in China”, „Korona virus”; „COVID – 19″, „Meni se još ne umire”.   

 

———————————-

 

Preuzmite knjigu – “Meni se još ne umire”, Borisa Golića

Knjigu, “Meni se još ne umire”, Borisa Golića moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na

slijedeći link: http://www.digitalne-knjige.com/golic45.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

 

 

———-

Uredio, odabrao i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja autora knjige i autora stranice.