“Mala barka”, Tatjane Jedriško Pančelat

Digitalnu slikovnicu “Mala barka”, Tatjane Jedriško Pančelat, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:

SLIKOVNICA PRIČA SVOJU PRIČU

Srećom postoji i duhovno viđenje stvari koje svakoj osobi pomaže da postane bolja, iskrenija i kompletnija osoba. Dio vizije svijeta ne raspoznajemo samo očima već ju dopunjujemo i svojom maštom. Upravo to je autorica napravila u svojoj osmoj knjizi, maloj ali simboličnoj, slikovnici „Mala barka“ kada je uspješno spojila svoje slikarsko umijeće s maštovitim tekstom.

To ovoj slikovnici daje dražesnu magičnost i prepoznatljiv stil autorice Tatjane Jedriško Pančelat, koja ne voli govoriti o sebi, ali to dobrostivo prepušta riječima u svojim knjigama pa čitatelji mogu ponekad naslutiti, a ponekad doživjeti sva njezina raspoloženja, nade i vjerovanja.

Slikovnica „Mala barka“ prepoznata je prije u svijetu nego li kod nas. Ta mala knjižica tjerana povoljnim vjetrom obišla je svijet. Do sada je prevedena na osam svjetskih jezika, a u tijeku je prijevod na deveti jezik – švedski.

Ona ima i svoju edukativnu svrhu. Poučava čitatelja o mnogim zanimljivostima Kvarnerskog zaljeva, govori o pomorstvu, tradicionalnom brodograditeljstvu, jedriličarstvu i vjetrovima koji su karakteristični za sjeverni dio Jadrana. Ti blagi, nemirni, nestašni, uzburkani, obijesni vjetrovi donose i prenose modrinu duž obale, da bi ju tu i tamo ponudili našim pogledima sa sunčanim poljupcima i rasplesanim oblacima. Tako legende o moru i morskom življenju žive i dalje ispod zvjezdanog neba i sunčanih osvita.

Ovu slikovnicu vrijedi pročitati, vrijedi doživjeti onaj čarobni trenutak stapanja morske soli s mirisom ružmarina, bojom lavande, kadulje i buketom aromatičnog bilja izraslog na škrtim „nagrišpanim“ primorskim stijenama kojima u pohode redovito dolaze osvježavajući vjetrovi s mora i oni sa zaštitnički natkriljene planine Učke.

Tatjana Udović mag.cult.

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/pancelat3.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/