“Tražeći anđele na nebu”, Blanke Hrg Pobrić

Zbirku poezije “Tražeći anđele na nebu”, Blanke Hrg Pobrić, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:

OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE “TRAŽEĆI ANĐELE NA NEBU” BLANKE HRG POBRIĆ

Gledamo pun Mjesec na nebu okomito postavljen točno iznad svijesti što se bori s onim nesvjesnim u sebi, pijemo hladnu vodu, kapljice ne donose mir, radost je podijeljena pa u romboidnom obliku zauzima moć spoznaje.

Gdje nam je dom? Tamo gdje živimo, dišemo, sanjamo, spavamo?

Možda. Svjedoci kažu da je tako, a kad ćemo se uvjeriti, možda kad otvorimo oči srca?

Oči srca drage Blanke otvorene su odavno i povukle su me u njen svijet posebnih stihova gdje sam osjećala onu bistru kap kiše koja osvježava vrući ljetni dan.

Kamen i pijesak, izvor otkud teče bistra voda ne gubi se u pijesku, otvorenih očiju, dok nas san pokriva, krećemo putem sjene koja nas je zvala, da vidimo kakav je život pastira.

Kako možemo biti pastir, kad ne znamo što je to?

Crveno Sunce sna se smiješilo, snovi bez boja, bez vremena, glazba bez zvuka.

Je li bilo prije ponoći ili nakon nje, nepoznato je?

Noćna tmina je zgusnuto čekala u kutu, a sjena vodi do predvorja raja, jer s one strane postoje jedna vrata.

Kroz ta vrata prolaze samo čista srca…čovjek zastane i pita se: “Je li moje srce tako čisto?”

Ovo srce koje je ispisalo stihove ove predivne knjige čisto je kao bistra kap koja polako sja na suncu i poput dragulja se prelijeva u hrvatskoj poeziji.

Srce počinje jače kucati, kuca li od sumnje ili pitanja, zašto ga se to pita?

Sjena odvodi dalje dalje, pokazuje odgovor, a noćna tmina se pokreće iz kuta.

Odgovor stoji, blistav i jasan, zlatan i čist…na oltaru noći svijeća je dogorijevala, ugasila se…odgovor je stajao i dalje, srce se nasmiješilo.

Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 25.11.2019.

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/pobric.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/