“Pogled boje jantara”, Klare Polak Poljarević

Digitalnu knjigu “Pogled boje jantara”, Klare Polak Poljarević, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:

“Pogled boje jantara”, Klare Polak Poljarević

Poezija ima sposobnost objašnjenja i u onom što je neobjašnjivo jer njen vas put vodi prema doživljaju stvarnosti pjesnika koji ju je pisao. Svaka riječ i svaki stih može biti putokaz u doživljaju poezije. I u razumijevanju i u nerazumijevanju svega što je pjesnik htio reći ili stihom opisati

Sve to naravno nalazimo i u novoj zbirci pjesama “”Pogled boje jantara””, Klare Polak Poljarević, pjesnikinje, književnice i prevoditeljice čija se poezija odlikuje ne samo kvalitetom pjesničkog izražaja, nego i onim na što danas mnogi ne obraćaju pažnju, a to je nenametljivost.

Njena poezija satkana je finih niti doživljaja i ugođaja okrenutih uglavnom malim i intimnim stvarima. Svrha te poezije nije da vas zavede ili učini boljim, već da vam na vedar i neposredan način prenese misli i osjećaje.

Pa tako Klara kaže:

Ugasite
radio.
Reklame.
Bušilicu.
Lavež.
Ciku djece
da čujem
misli svoje.

A, baš kao u svakom od nas i u glavi pjesnikinje pitanja se roje:

Je li san suština?
Je li mašta bit?
Je li voda pročišćenje?
Je li igra vrijedna igre?
I gdje smo mi
u svemu tome?

Ono što se provlači kroz cijelu zbirku pjesama “Pogled boje jantara”, je i težnja za ljubavi, bliskošću i intimnošću unutar četiri zida.

Uplela sam te
u grane ruku,
u osmijeh zubiju
u lelujave krakove
meduze.
Pogledom
boje jantara

Autorica je svjesna prolaznosti. Pred licem vremena svi mi uvijek izgledamo drugačije.

Putujem, idem,
samo s jednim ciljem,
da tamo kud sam krenula
stignem.

No, ona ne odustaje. U njoj još uvijek ima i inata i prkosa. I težnje za uzvišenim i prihvaćanje realnosti. I zbog toga ovu zbirku poezije završava pjesmom “Živjeti po navici”.

Živjeti po navici – n e ć u.
Sve dane stopiti
u jedan dan –
doručak, ručak
večera, san – n e ć u .

Uglavnom da ne dužimo zbirka poezije “”Pogled boje jantara””, Klare Polak Poljarević djelo je namijenjeno istinskim poklonicima poezije i njima će se sasvim sigurno svidjeti. I upravo stoga “Pogled boje jantara”, Klare Polak Poljarević ima našu preporuku. Uživajte u čitanju!

U Zagrebu 23. 05. 2019. Nenad Grbac

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/poljarevic3.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/