“Akcija i Bog”, Marijana Sviličića

Digitalnu knjigu “Akcija i Bog”, Marijana Sviličića, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg djela recenzije knjige:

Esejistički osvrt Vrata sreće na Sviličićevu knjigu Akcija i Bog

Kada god naiđem na ljude s dječjom dušom, u meni nastaje preporod, u srcu se budi ono gotovo zaboravljeno, potisnuto, iskonsko, primordijalno i neka nova snaga ozdravljuje me i
budi nadu i vjeru da bit će bolje i da treba ići naprijed i ne kukati, ne odustati. Eto, taj osjećaj mi se javlja svaki put kada čitam tekstove i knjige ovoga čudesnoga, neiskvarenog odraslog, ozbiljnog djeteta koje ima snage da nas snagom svoje neiskvarenosti i životnog iskustva pokrene da krenemo dalje. Zato mi je zadovoljstvo da, svaki put kada dobijem njegovu novu knjigu sa zadatkom da dam osvrt na nju, osjetim zadovoljstvo i sreću jer znam da ću ponovo osjetiti njegovu raskošnu, ozdravljujuću pozitivnu energiju i da ću uživati u svakom retku, u svakoj mudroj misli ovoga pisca s dušom djeteta, ali i sjajnog znalca, znanstvenika, pedagoga, metodičara i psihologa.

Autor knjige Akcija i Bog duboko je uvjeren “da bi se trebali vratiti iskonskim užicima koji se mogu ponovno naučiti kao što smo kao mali učili hodati, voziti bicikl, plivati, i tako vjerovali ili ne, možemo ponovno naučiti letjeti zrakom na krilima mašte, pa čak i stvarno kao što to rade neki sveti ljudi i neki mađioničari.”

I na kraju, dodala bih neke zaista lijepe i mudre misli književnika Marijana Sviličića koji su pravi dragulji i usudila bih se reći aforizmi kroz koje nam autor daje savjete kako otvoriti Vrata sreće. Izdvojila sam samo neke od njih:

– Mistik Rumi rekao je da, kada kucamo na vrata sreće, kucamo iznutra, a Isusovac

– Antoni De Mello – da je sreća kao leptir…

– Vanjska sreća’ je prolazna jer možemo postati ovisni o njoj kao i o novcu koji nam često i brzo isklizne iz ruke. Najučinkovitije ‘kopanje’ je oprost i zaborav. Kad nekome, sebi nešto oprostimo i zaboravimo, automatski se u nama stvara prazan prostor za Boga u nama koji mi, nažalost, često ponovno zatrpavamo nepotrebnim sadržajima.

– Jednako tako učinkovito je pomiriti se sa životom živeći – sad i za ovaj čas, ne gomilajući nepotrebna vanjska bogatstva i ne razmišljajući što je bilo ili što će biti.

– Povremeno svakodnevno možemo sjediti u miru i tišini uspravnih leđa. Smirujući svoj um, osjećaje i tijelo, osjetit ćemo taj unutarnji prostor, sreću i blaženstvo u potpunoj predaji Bogu i Njegovoj prisutnosti. To zovemo Prosvjetljenje.

Ljubica Šego, prof., književnica

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/svilicic2.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com