“Ogrlica”, Mirka Stipanovića

Digitalnu knjigu “Ogrlica”, Mirka Stipanovića, predstaviti ćemo uz pomoć predgovora knjige:

PREDGOVOR

Ako ste stvarno odlučili pročitati moje priče znajte da to nisu pripovijetke pisane da bi bile to što (ipak) jesu: priče, nego su one nastale kao otisak moga stanja i razmišljanja o nečemu: o događaju, osobi, pojavi, pojmu, imaginaciji… Zato sam ovu zbirku i nazvao Ogrlica jer se sastoji od niza elemenata, različitih, a sličnih jer su svi, ustvari, otisci srca.

Uzmimo na pr. pripovijetku Neznanac ili Niđar. Nisu one, ni bilo koja druga, pisane kao žanrovske priče. Inspiracija i poticaj za Niđar su bili stihovi hrvatskog pjesnika koji su mi danima “zvonili u ušima”, ili za Neznanca: jedan davni događaj kada je neki simpatični klinac uporno odbijao koristiti pogodnosti pribora za ronjenje. A stalno je ronio!

Zatim, recimo, Milobar ili Janko – stvarni ljudi, stvarni događaji viđeni očima velikog mališana sa distance…

Dovoljno je reći da uvijek iznova uživam čitajući ih. A jesam li subjektivan pri tom?

Naravno da jesam, ali nastojim biti ciljano strog i kritičan pri tom.

Ustvari sam kanio reći nešto o pričama, o pričama koje pričaju same za sebe, a meni preostaje samo trud i nastojanje da se ne zapetljam u ovaj predgovor koji to nije ali je pouzdano došao iz moje duše. Kao i moje pripovijetke.

Mirko Stipanović

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/stipanovic.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com