“Mica Trofrtaljka”, Borisa Golića

Digitalnu knjigu “Mica Trofrtaljka”, Borisa Golića, predstaviti ćemo uz pomoć manjeg djela predgovora knjige:

Predgovor knjige “Mica Trofrtaljka”

„Tri najveće tragedije koje su u 20. stoljeću zadesile čovječanstvo su Marx, Freud i Darwin.“ – vojni biskup Juraj Jezerinac

Ja bih još dodao Micu i Micu Trofrtaljku.

Mi živimo teško, da ne možemo teže. Nismo ni svjesni težine naših života. To samo potvrđuje naše bezvlađe, naše nepravde i našu besperspektivnost. A mene dodatno muči ta Micina optužba da sam je silovao, da sam joj narušio čast i poštenje i da sam joj nanio duševne boli i to bi me, brat bratu, trebalo koštati nešto preko 400.000 kuna. No, izgleda da je korumpiranoj sutkinji Jagodi došao kraj, da su i njoj otkrili nekakve afere, pa mene nisu poslali u zatvor. Ali što ako na mjesto sutkinje Jagode dođe netko drugi, netko tko je još korumpiraniji? Tada ću ja nadrapati. Stoga ja radim na tome da pobjegnem iz zemlje, kao Zdravko Mamić. Jer ništa me ne veže za tu moju nesretnu zemlju, a imam i prijatelja Ašvanjija u Japanu. On mi nudi svoju slobodnu šogoricu jer ona ima namjeru se ubiti, zato što su joj smanjili plaću. Pa, ja što prije moram stići u Japan. No mene stalno obilazi nekakav sveti čovjek u ljubičastoj mantiji, navodni egzorcist.

Ja mu spominjem Micu Trofrtaljku, tantru, tantričku ljubav, a on mi spominje moju blud i moju sotonističku glazbu. Pa ga ja izbjegavam, uz to on traži 2.000 kuna za svoje navodne usluge. No, on je uporan i naporan, pa se ja skrivam od njega.

Citat o našem trenutnom stanju:

Kažu da je HDZ prije par godina zatvorio arhive vezane za kriminalnu pretvorbu i privatizaciju jer istraživanje toga se kosi sa zakonom i pravom na zaštitu osobnih podataka. Kažu da je HDZ zatvorio i arhive vezane uz našu socijalističku prošlost, no to mene ne brine. Mene ipak brine naša recentna prošlost, mene ipak brine naša pretvorbena pljačka i kriminalna pretvorba. Jer neki iz HDZ-a kažu što je bilo, bilo je, tko je jamio, jamio je. Neće se za to nikoga optuživati. Tako ćemo mi sakriti našu povijest i našu prošlost.

Ja ne znam što da o svemu tome mislim, to se u potpunosti ne slaže s mojim moralnim načelima. Ja sam u raskoraku sa društvenom stvarnošću. S jedne strane smo dobili Crkvu koja podržava HDZ, njihovu pljačku i njihovu kriminalnu pretvorbu, umjesto marksističke ideologije, a s druge strane smo dobili nemoral i nemoralno društvo. Ja čak mislim da Gabrijela Žalac i njeno društvo nije radilo svoju pljačku na svoju ruku, nego za HDZ i za potrebe HDZ – a. Zato ih HDZ niti tuži, a niti sudi. Da to nije otkrila Europska unija, to bi prošlo kao zataškana pretvorbena pljačka i to bi se zatvorilo u neku staru arhivu. Stoga ja ne želim ništa imati s tim. Jednostavno me to ne zanima.

Boris Golić 

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic50.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com