Programsko rješenje projekta digitalne-knjige.com na neki je način različito od svega što danas podrazumijevamo pod pojmom digitalnih knjiga. Za razliku od Sonyjevog hardverskog rješenja, Adobeovog softverskog rješenja ili danas sve rasprostranjenijeg internetskog rješenja digitalnih knjiga (pregledavanje i čitanje u okviru web stranica), mi smo odabrali najjednostavniji i korisnicima najprihvatljiviji način.

  
 
 
  
  
 

Naime, naše se digitalne knjige sastoje od samo jedne izvršne (exe) datoteke, koju je moguće pokrenuti na svim računalima koje pokreću Windows operacijski sustavi. Kada ju otvorite, ona zauzima površinu cijelog ekrana, a njezin prijelom vrlo je sličan izgledu obične papirnate knjige. Knjiga se pregledava i lista pomoću jednostavnih kliktaja miša te ju zbog te njezine jednostavnosti mogu koristiti čak i oni koji nisu vični radu na računalu.

 
  
  
 

Samu će datoteku zbog njezine male veličine (od 300 do 700 kb) biti i lako i jednostavno preuzeti s interneta odnosno s internet stranice digitalne-knjige.com, a moguće ju je pokrenuti u svim uvjetima i računalima, neovisno o tome jeste li spojeni na internet.

 
  
  
 

Knjigu je pomoću naredbe print ili tiskaj moguće i otisnuti ili isprintati (pojedinačne stranice ili cijelu knjigu), a rezultat ispisa omogućuje daljnje korištenje te knjige u papirnatom formatu. Upotrebom kvalitetnijeg papira za printanje moguće je, uz vrlo malo novca, postići kvalitetu jednaku tiskanim knjigama koje dolaze iz najmodernijih tiskara.

 
  
  
 

Razvojem računala i pojavom prijenosnih računala, tableta i mobitela i mi smo malo proširili našu djelatnost, odnosno formate u kojim objavljujemo knjige, te vam sad uz knjigu u exe formatu, izrađujemo i nudimo i tu istu knjigu i u formatima namijenjenim čitanju knjiga na prijenosnim računalima kao što su EPUB i PDF. Više o tim formatima i načinu njihovog korištenja moći ćete saznati na stranicama našeg portala.

 
  
  
 

No, ono najvažnije što treba naglasiti u vezi s našim digitalnim knjigama je njihova dostupnost kao i činjenica da su one, za razliku od svih drugih knjiga, apsolutno besplatne za krajnje korisnike čime ćemo, nadamo se, postići i to da sva velika djela hrvatske književnosti budu i čitana i spašena od zaborava.

 
 
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present