“Pjesme naroda Horvatzkoga”, Vladimira Biondića

Zbirku poezije “Pjesme naroda Horvatzkoga”, Vladimira Biondića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:

NEUPITNA HRVATSKA

Mrači se. Tu gore, na Kaptolu, “glasno jasno od davnina” zvone zvona Prvostolnice. Vladimir Biondić naslonjen na široko otvoren prozor. Punim plućima udiše svježi zrak sa Sljemena. I misli na Ilok i Zemun, na Konavle i Boku, na Štrigovu i Draž, na Romaniju, na Motovun i Palagružu, na Dubovec i Dvor, na naš beli Zagreb grad. “Kano mi gora, kano Velebit…” Tiho za sebe popevlje, nogama nervozno tanca i rekao bih podsvjesno nekamo – hajsa.

Joj, joj. Nikada. Nikada. “Još Hrvatska ni propala, dok mi živimo, visoko se bude stala kad ju zbudimo.”

Rado i često čitam pjesme. Upijam njihov kratki i precizni izričaj. Dubinu i jasnoću osjećaja. Ljubav kojom uvijek obiluju. Nadu i kad put do nje gotovo ne postoji. Volim što su svoji. S rimom ili bez rime, u epu, prozi ili haiku. Čvrsto na nogama i kad nam se čini da samo snivaju. U zadnje vrijeme: Mustafa H. Grabčanović, Antun Bonifačić, pa Mile Budak, Asaf Duraković, … i dakako Vladimir Biondić.

Gdje ga smjestiti? Toga Vladimira Biondića? Rekao bih, uz rizik svih onih definicija koje žele sabiti u nekoliko rečenica nešto što je već po svojoj prirodi doseglo krajnje granice jednostavnosti i punine, što se samo po sebi očituje kao nemoguće, da je on istinska hrvatska neobičnost i posebnost.

Mnogi pišu, a i pisali su, hrvatski domoljubno, ali ne kao Vladimir Biondić.

Tomislav Dragun

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/biondic20.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/