“XXL”, Borisa Golića – Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

Digitalnu knjigu “XXL”, Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:

Predgovor knjige “XXL”

“Pleši, ako si sa sebe skinuo zavoje, usred borbe, pleši.
Pleši u svojoj krvi. Pleši, kad si savršeno slobodan.
Hajd’mo pobjeći, od svih pametnih ljudi, koji stavljaju riječi u naša usta.
Hajd’mo samo reći što naša srca žele.”

Rumi

Kažu da kad čovjek smršavi 40 – 50 kilograma da mu treba odati počast. Razni ljudi i žene koriste složene ili jednostavne metode mršavljenja, pa nekome to pomogne, a nekome ne pomogne. Ja nisam koristio nikakvu metodu mršavljenja, kod mene se to dogodilo slučajno ili samo od sebe. Ili se to dogodilo u skladu s frazom da se ništa na ovom svijetu ne događa slučajno, sve ima svoj uzrok i sve je posljedica nečega. Pa sam ja tako smršavio 40 – 50 kilograma, ali meni nitko nije odao počast. Samo sam imao probleme.

Imao sam probleme sa mišićnom masom, imao sam probleme sa gubitkom energije, a najveće probleme sam imao sa svojom potencijom. Naime, smanjilo mi se spolovilo i od nekadašnjeg razjarenog bika, sam postao nestašan zec. Pa sam tako imao problema s mojom bivšom ženom; ona mi je otkazala svoje bračne obaveze i razvela se od mene.

No, nikad ne reci nikad. Ona mi i dalje dolazi i dosađuje mi. Stalno je u financijskim problemima, stalno ima novčane nestašice i stalno bi se o mene ogrebla. Jer odjednom je otkrila svoju seksualnost, pa je išla na uljepšavanje i na estetske operacije. A to basnoslovno košta. I tome nikad kraja. Kad obavi operaciju svojih grudi, otkrije da joj bedra i guzica nisu u redu. Kad to sredi, onda otkrije da joj na licu nešto ne odgovara i tako u beskraj. Ili otkrije Hildegardinu metodu mršavljenja, pa počne to prakticirati. I mogu reći da je i meni time dosadila. Pa sam zbog toga, ili zbog nečega drugoga doživio blagi moždani udar. Kako nisam mogao biti sam, netko me je smjestio u starački dom, a tamo sam sreo Željka, svog prijatelja ili neprijatelja iz djetinjstva. I dok u prvoj priči dominira sretna ili nesretna ljubav, u drugoj je to razorna mržnja.

Citat o tome kako živimo pod pritiskom:

“Pitam se jeli biti konfekcijski broj XXL ili XL dar ili prokletstvo? Je li mršavost dar ili je prokletstvo? Naime, to nam govore nekakvi opsesivni nadglednici mode, naših glazbenih i modnih ukusa i izričaja, to nam govore oni koji sve znaju o našim političko – moralnim kriterijima i kretanjima, o našem identitetu, o našem domoljublju, oni koji o tome vode brigu i koji o tome sve znaju. Koji gledaju, kritiziraju i nadziru kako se mi uklapamo u život i razvoj Hrvatske, a ako se mi ne uklapamo, oni su tu da nam to ukažu. Koji ti kažu da imaš ženskastu majicu, koji ti odmah kažu da si homoseksualac ili tetkica. A to je zlo, da ne može biti veće. Nekad me nije bilo brige, kada bi mi to netko govorio, ali sada ja to slušam, bez obzira što nisam peder, da ne bih dospio u sukob s tom vladajućom ideologijom i da ne bih bezrazložno popio batine na ulici.”
Citat kako sam od zgodnog Šokca postao mršavko:

“Od lijepog i zgodnog Šokca od 120 do 140 kilograma sam spao na nekog mršavka od 80 kilograma. Na nekoga tko ništ’ ne vrijedi, tko nema energije ni za što, tko niti smrdi, a niti miriše. Doveo sam se da sam od veselog, vedrog i zdravog čovjeka, postao mrk, mračan i mrzovoljan. Postao sam psihotičan, paranoičan i shizofren čovjek, a sve u skladu s današnjim vremenom i današnjim običajima. I imao sam osjećaj da mi se pomračio um i da sam primio i preuzeo sve moguće i nemoguće duševne boli i bolesti. A i liječnici mi nisu ništa pomogli. Oni su mi samo odmogli jer su me šopali svim mogućim i nemogućim lijekovima. Oni su mi samo govorili da trebam jesti biljnu hranu, a ja sam žudio za mesom i mesnim prerađevinama. Pa nije li to ta naša neandertalska svijest, svijest pračovjeka i naša potraga i potreba za mesom? A sada je prestala ta moja era pretilosti i debljine. Izgubio sam svoju snagu i svježinu. I morao sam se okrenuti drugačijem, navodno zdravijem življenju.”

Boris Golić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic40.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/