Društvene igre inspirirane slavnim knjigama!

Književnost je neiscrpno vrelo inspiracije što dokazuju i mnogi filmovi, kazališne predstave, glazba, umjetnička djela, pa čak reklame snimljene prema knjigama ili likovima iz knjiga. No, mi smo vam ovaj put odlučili predstaviti nešto novo i relativno zanimljivo – društvene igre koje su inspirirane slavnim književnim djelima.

Ponos i predrasude

Iako to možda nije u skladu sa feminističkim pogledom na svijet, cilj igre “Ponos i predrasude”‘, utemeljene na romanu Jane Austen je taj da svoj lik što prije dovedete pred oltar. Pobjednik je onaj tko prvi stupi u bračnu luku, baš kao i u priči o sestrama iz obitelji Bennet.

Ime ruže

Među romanima koji su poslužili kao predložak za igru je i “Ime ruže” Umberta Ecoa. U ovoj igri igrači su svećenici koji nastoje razriješiti tajanstveno ubojstvo u samostanu skupljajući dokaze i tragove, pokušavajući pronaći pravog zločinca i naravno zbuniti svoje protivnike. Za sve ljubitelje svećenstva i duhovnog načina života napomenuti ćemo da pedofilije i maltretiranja mladih ministranata u ovoj igri ipak – nema.

Mali princ

U igri po imenu “Mali princ”, igrači se bore protiv mladica drveta baobab, koje ne dopuštaju da u vašem vrtu procvjeta prekrasno cvijeće.

Životinjska farma

A, igra “Životinjska farma” utemeljena na djelu velikog Georga Orwella idealna je za učenje pregovaračkih vještina i diplomacije. Neki kažu da je ta igra i odlična vježba za sve politologe i političare, koji još nisu izvježbani za pregovaranje sa svinjama i njihovim tjelohraniteljima psima.

I ono najvažnije: te igre uglavnom nisu dostupne u Hrvatskoj

Napominjemo i da većinu tih igara nije dostupna u Hrvatskoj, no ukoliko ste vješti u kupovini na Internetu tad imate realne šanse da se poigrate.

 

 

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.