Predstavljamo vam pisce i književnike: Zvonimir Lešić

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Zvonimir Lešić

Bilješka o piscu:

Zvonimir Lešić rođen je 09.04.1983. u Vinkovcima, a dolazi iz slavonskog sela Podgajci kod Gunje. Srednju školu je završio u rodnom gradu, a pisanjem se počeo baviti od svoje 16. godine.

Do sada je objavio jednu zbirku pjesma „Ljubav na dar”, 2006. godine, to su pjesme koje su bile mladenačkog duha. Ozbiljnijim pisanjem počinje od 2014. godine. Osim što Zvonimir piše pjesme, on ih voli i pjevati pa je tako 2017. snimio svojih šest autorskih dijela i stavio ih u HDS ZAMP bazu autora u Zagrebu gdje danas i živi. Tamo se povremeno bavi pisanjem, skladanjem i pjevanjem svojih pjesama i tekstova.

Zvonimir još i piše kratke priče, a pisanje mu je velika radost sreća i dar.

Kontakt:

E-mail adresa: zvonimirlesic1983@gmail.com

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Zbirka poezije, “Pejzaž, ljubav, duh“; digitalne knjige, 2019.

http://www.digitalne-knjige.com/lesic.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

RECENZIJA ZBIRKE POEZIJE   „PEJZAŽ, LJUBAV, DUH” ZVONIMIRA LEŠIĆA

Pjesme koje nam je darovao pjesnik Zvonimir Lešić svojom drugom zbirkom „Pejzaž, ljubav, duh” govore nekim svojim posebnim jezikom kao kad je jedan svetac pričao sa pticama, tako se i ove pjesme čitaju posebnom pažnjom i posebnim osjećajem, jer ovaj Pjesnik govori dušom, a ne običnim razgovorom i razigran je kao dijete, da bi već u sljedećoj pjesmi ozbiljno progovorio o ljubavi, sreći, tuzi, Bogu, napuštenosti.

Dok sam čitala Pjesnikove pjesme, moram priznati kako su me najviše dotaknuli njegovi duhovni stihovi koji su toliko seriozno istkani pred naše oči, da sam jednostavno u sebi poklonila posebnu pozornost toj poeziji. Pjesnik se obraća svakome od nas, on nas svakog zove i Pjesnik je svakome od nas prijatelj. On je jedna bezazlena duša koja radost života nalazi u pjesmi, glazbi, umjetnosti, to je osoba koja će nas iznenađivati svojim šaljivim, ali i vrlo serioznim stihovima.

Pjesnik vjeruje samo u ono za što mu je srce otvoreno i samo u ono što ga dozove i zaustavi, da ostane cijeli život uz to. Pjesnik vjeruje u ono čemu zahvaljuje za svaku minutu svog života koja polako teče, za ovaj sat života koji polako prolazi, za ovaj dan što je došao i odlazi, za ovo ljeto koje je sada ovdje i više kao takvo nikad biti neće, jer doći će drugačije ljeto, drugačiji će i on biti i vjeruje, da je poezija sjajna zvijezda što na nebu sja.

Jadranka Varga, pjesnikinja,

 

 

—–

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.