Stephen King na predavanju otkrio svoje najveće strahove!

Prilikom predavanja koje je održao na Sveučilištu Lowell u Massachusettsu, majstor horora Stephen King studentima je otkrio svoje najveće strahove.

Autor bestselera ‘Carrie’ i ‘Isijavanje’ Stephen King održao je predavanje pred studentima književnosti Sveučilišta Lowell u Massachusettsu. Na kraju predavanja je studentima dopustio da ga pitaju sve što ih zanima. A, njih je najviše zanimalo čega se sve jedan od najpoznatijih svjetskih majstora horora boji.

‘Paukova, zmija, punice’, šaljivo je odgovorio King.

Pisac je, između ostalog, rekao da je njegov cilj pisati priče pune emocija. ‘Ja sam borac. Želim se približiti čitateljima. Želim ući u njihov prostor. Nazovite to kako želite, ali ja želim vašu pažnju’, rekao je King.

U razgovoru sa studentima, King im je rekao da trebaju promatrati ljude i u njima prepoznavati osobine pomoću kojih će stvoriti svoje originalne književne likove. Upozorio ih je da se ne obeshrabre zbog odbijanja izdavača, i da, suprotno svim savjetima kojekakvih književnih agenata, ne bilježe ideje. Ono što je vrijedno pisanja ostati će u vašoj glavi.

U intervjuu koji je poslije predavanja dao pisac je govorio i o dvije knjige koje je dovršio i koje će objaviti iduće godine. Naslovi tih knjiga zasad neka ostanu tajna, rekao je.

 

——

Preveo, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.