Otkriveno 70 metalnih knjiga koje mogu promijeniti povijest svijeta i biblije!

Ovo nevjerojatno otkriće moglo bi se pokazati kao najvažnije od otkrića svitaka s Mrtvog mora. Drevna zbirka od 70 tankih knjiga vezana Žicom, može nam otkriti neke od najvećih tajni ranih dana kršćanstva.  Na stranicama metalnih knjiga nalaze se minijaturne slike, simboli i riječi koje se odnose na Mesiju, raspeće i uskrsnuće. Stručnjaci imaju podijeljena mišljenja i pažljivo ispituju njihovu autentičnost. Neke od knjiga su zapečaćene, izazivajući sumnju da je to izgubljena kolekcija kodeksa koja se spominje u knjizi Otkrivenja u Bibliji.

Dr. Margaret Barker, bivši predsjednik društva za proučavanje Starog zavjeta je izjavila: Knjiga Otkrivenja govori o zapečaćenim knjigama koje se samo mogu otvoriti kada stigne Mesija. Postoje i drugi tekstovi iz istog razdoblja povijesti koji govore o velikoj mudrosti koja je zaključana negdje daleko u zatvorenim knjigama. One sadrže tajnu ostavštinu koje je Isus predao najbližim učenicima.

Knjige su pronađene u Špilji u udaljenom dijelu Jordana za koje se zna da je lokacija gdje su kršćanske izbjeglice pobjegle nakon pada Jeruzalema. Nakon osnovnih istraživanja, metalurško testiranje ukazuje na to da neke od knjiga datiraju iz prvog stoljeća poslije Krista.

Neki istraživači vjeruju da je ovo otkriće jedno od najvažnijih nalaza u povijesti, ključni dokaz iz početka kršćanske ere, prije spisa svetog Pavla.

Ovi spisi mogu sadržavati, u okviru svojih natpisa, suvremene priče o posljednjim danima Isusovog Života.

David Elkington, britanski stručnjak za drevnu vjersku povijest i arheologiju i jedan od rijetkih koji ispituje knjige, rekao je da bi ovo moglo biti: Najveće otkriće u povijesti kršćanstva. Mislim da u rukama držimo objekte koji mogu datirati od najranijih svetaca crkve, dodao je on.

Philip Davies, umirovljeni profesor biblijskih studija na sveučilištu u Sheffieldu, smatra da je to autentičan povijesni nalaz. Prema Daviesu, postoje jaki dokazi da knjige imaju kršćansko porijeklo, jer postoji plaketa koja pokazuje kartu svetog grada Jeruzalema.

Prema profesoru Daviesu postoji križ u prvom planu, a iza njega je nešto Što se može tumačiti kao grob. Knjige izgleda kao da opisuje raspeće koje se odvija izvan zidina grada.

Preuzeto s adrese: http://www.dailymail.co.uk/

 

 

———-

Uredio, odabrao i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja autora knjige i autora stranice.