Predstavljamo vam pisce i književnike: Zvonko Vugrinović

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Zvonko Vugrinović

Bilješka o piscu:

Zvonko Vugrinović je rođen 1956. godine u Đakovu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Zrele godine mladosti je proveo u Zagrebu i Velikoj Gorici. Diplomirao je na Studiju prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i stekao stručni naziv inženjera prometa, nakon čega se zaposlio u Zagrebu.

Nakon povratka u Đakovo, zaposlio se i osnovao obitelj. Nešto kasnije je u Zagrebu završio marketing menadžment, te stekao naziv marketing menadžera u turizmu. Na Fakultetu za menadžment u turizmu u Opatiji stekao je licencu voditelja turističke agencije, a na Ekonomskom fakultetu u Osijeku turističkog vodiča za slavonske županije..

Kao dragovoljac se priključio postrojbama u Domovinskom ratu, a iz rata je izašao kao pričuvni časnik. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata.

Dugogodišnji je turistički djelatnik. Više od jednog desetljeća je proveo na dužnosti direktora Turističke   zajednice Grada Đakova i tajnika Organizacijskog odbora Đakovačkih vezova. Bio je inicijator i pokretač osnivanja mnogih važnih turističkih, gastronomskih i kulturnih priredbi; Gastro festa, . Silvestarske noći, Smotre dvorskih i starogradskih plesova i pjesama Hrvatske, organizator najvećeg karnevala istočne Hrvatske – Đakovački bušari i dopredsjednik Hrvatske udruge karnevalista.

Bavio se novinarstvom i bio predavač u srednjoj školi.

Do sada je napisao i izdao knjige: “Đakovo, turističko srce Slavonije”, “Vjeruj, ne plači”, “Na obje obale ljubavi i stvarnosti” i “Još te čekam ljubavi”.

———–

Kontakt:

E-mail adresa: zvonko.vugrinovic@gmail.com

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Zbirka poezije, Još te čekam ljubavi; digitalne knjige, 2018.

http://www.digitalne-knjige.com/vugrinovic.php

Roman, Ljubav i sreća na valovima tuge; digitalne knjige, 2018.

http://www.digitalne-knjige.com/vugrinovic2.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

Kritike

Predgovor knjige ” Još te čekam ljubavi”

Pjesme koje se nalaze u ovoj zbirci su stvarane kroz dugi niz godina, ukupno preko dva desetljeća. Jedna po jedna. Nikada nisam pisao dvije ili više pjesama odjednom. Činilo mi se da je nakon svake pjesme trebalo određeno vrijeme da sazrije nova ideja, pa su razmaci pisanja bili relativno dugi. Uvijek se prvo stvorila ideja o kojoj sam razmišljao.

Ona je sazrijevala i stvarala osjećaje koje sam pretvorio u stihove. Razmišljanja koja sam prenio u stihove dogodila su se negdje u mojoj podsvijesti. Kao da mi je netko pričao, a ja proživljavao ta događanja stvarajući sliku stvarnosti.

Svaka pjesma je, za mene, kao jedan veliki događaj. On u meni stvara doživljaj ugode zbog dva razloga. Prvi razlog je što sam uspio te ideje dovesti do konačnog djela, pjesme ovjekovječene zapisivanjem. Drugi razlog je što mogu uvijek iznova sam sa sobom podijeliti te osjećaje, čitajući ih.

Dugo sam s tim pjesmama potajno živio. Godine su prolazile, one su se skupljale, jedna po jedna, sve dok nije sazrela ideja da ih pokažem javnosti. Nakon što su ih neki vidjeli i čitali, razmišljao sam: objaviti ih, ne objaviti, hoću, neću… Hoću, odlučih konačno. I evo ih, sada su tu pred Vama.

Hvala svima koji će čitati ove pjesme. Budući sam sve u ovoj zbirci napisao sam, znajte da su sve greške, naravno, samo moje.

Zvonko Vugrinović

—————

Sažetak knjige “Ljubav i sreća na valovima tuge”

Kroz život glavnog lika proteže se radnja ovog romantično-karakterno-filozofskog romana.

Njegovi usponi i padovi, sve proživljene i nedoživljene ljubavi, trenuci razmišljanja i meditacija sa svim njegovim vrlinama i manama. odnos s prijateljima i bližnjima, životnim gubicima, ali i sretnim trenucima, sastavnice su jednog vrlo zamršenog i složenog života koji obuhvaća dobar dio jednog ljudskog životnog vijeka.

Razmatranja trenutne društvene, političke i moralne situacije dočarat će vam surovu životnu stvarnost, a romantični opisi izazvat će u vama bujicu osjećaja. U svakom slučaju, čitajući ovaj roman, nećete ostati ravnodušni.

Zvonko Vugrinović

—————

Uvod u knjigu “Ljubav i sreća na valovima tuge”

Često čitam rasprave o brzini pisanja nekog proznog djela. Pristup je potpuno različit.

Jedni pišu sporo, ali odmah uređuju i lektoriraju tekst. To je sporo, ali odmah gotovo, bez potrebe angažiranja drugih koji će tekst dotjerati.

Drugi pišu brzo. Kažu da neki napišu i pet tisuća riječi dnevno. Vrijedno divljenja. Ali takve tekstove, gotovo uvijek, dotjeruje cijela ekipa ljudi: urednici, lektori, korektori… Tako rade profesionalci.

Ja sam pisao dugo, dugo, predugo. Trajalo je to godinama, ali ne zato što sam tako želio ili što sam pisao presporo. Ne znam, jer nisam brojio, koliko je to bilo riječi dnevno, ali je bilo različito. Nekada sam pisao po nekoliko sati, a bilo je dana kada uopće nisam pisao jer sam bio zauzet drugim poslovima. Eto, samo za usporedbu, da sam pisao pet tisuća riječi dnevno, mogao sam to zgotoviti za trinaestak dana. A ja sam pisao godinama, ali ne kontinuirano. Naime, kada sam napisao veći dio, razbolio sam se, teško razbolio.

Tada sam prestao pisati. Ta stanka je trajala nekoliko godina, a onda sam nastavio. Ali, kako to obično biva, moja osobna memorija nije bila dovoljno postojana da zapamti sve detalje koje sam zapisao i da razlikuje što sam zapisao od onoga što sam htio zapisati. To mi je bila otežavajuća okolnost. Ponovo sam morao pažljivo sve pročitati. Kada sam sve napisao, trebalo mi je još dosta vremena da sve uredim i ispravim pogreške.

Dakle, budući sam sve napisao i uredio sam, sigurno sam previdio mnoge greške. Zato molim za razumijevanje. I hvala svima koji će čitati ovu knjigu.

Zvonko Vugrinović

 

 

—–

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.