Predstavljamo vam pisce i književnike: Vera Aničić

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Vera Aničić

———–

Bilješka o pjesnikinji:

Vera Aničić rođ. u Borovu 1950. Od 1951. god živi u Rijeci gdje je išla u školu, radila i otišla u mirovinu. Po struci ekonomski tehničar.

Kratko pisala za Novi list rubrika Beseda – „Pet pitanj za…” i drugo. Tekstovi su u knjizi „ Pet pitanj za…”

Dobila srebrnu plaketu prvog Pričigina – festivala pričanja priča kao sudionik.

Sudionik u večernjakovoj kratkoj nagradnoj priči 2012.

Bavi se i likovnom umjetnošću.

Svoje knjige posvećuje svima koji ih žele.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

“Srca puneh jubavi”

http://www.digitalne-knjige.com/anicic.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

Kritike:

Zbirku poezije “Srca puneh jubavi”, Vere Aničić autorica je posvetila svima onim koji je od 1996. godine neprestano pitaju gdje su te njene pjesme na primorskoj čakavštini.

Već taj detalj dovoljno govori sam za sebe posebno ako znamo da je pjesnikinja Vera Aničić iako rođena u Borovu, cijeli svoj život provela u Rijeci.

Čitajući zbirku “Srca puneh jubavi”, lako je primijetiti da su upravo Rijeka, Kvarner, primorje i njeni bliski prijatelji osnovna tema većine pjesama.

O svemu drugom ne treba puno pisati, nego se jednostavno prepustiti čaroliji riječi i dopustiti pjesmama Vere Aničić, da vas vode tamo gdje možda nikad niste bili.

No, važno je reći i to da nam je drago da se u vrijeme globalizacije i ulaska naše zemlje u Evropu, izdaje sve više knjiga pisanih na lokalnim narječjima. Hrvatski pisci i pjesnici kao da su među prvima shvatili da opća globalizacija s sobom donosi i velika opasnost izumiranja i nestajanja starih običaja i narječja.

Upravo stoga spremni smo ustvrditi da knjige poput zbirke poezije “Srca puneh jubavi”, Vere Aničić, treba i pročitati i podržati, jer knjige pisane na lokalnim narječjima su na neki način naše naslijeđe namijenjeno budućim generacijama.

U Zagrebu dana 26. 03. 2013. Nenad Grbac

 

——

Uredio i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.